Vandaag is woensdag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 3 t/m zaterdag 5 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-03
 titelSymposium - De toekomst van het orgel
beschrijving

Van donderdag 3 t/m zaterdag 5 oktober 2019 vindt in het museum een symposium plaats over de toekomst van het orgel. Bent u organist, erfgoeddeskundige, lid van een kerkbestuur, dan is dit symposium voor u mogelijk interessant.

Het is algemeen bekend dat het historische pijporgel het moeilijk heeft. Steeds meer kerken krijgen een herbestemming, en wat moet een nieuwe eigenaar met het kerkorgel? Voor kerkelijke gemeentes is het orgel vaak een flinke kostenpost, maar zolang de kerk nog vol zit, is daar vaak wel een mouw aan te passen. Is dat niet meer het geval, dan is er vaak geen geld meer voor onderhoud en restauratie. Jongere generaties hebben vaak niet zoveel met orgels, simpelweg omdat ze het instrument niet meer kennen.

Hoe kunnen we het kerkorgel op een verantwoorde manier voor de toekomst bewaren? Deskundigen uit verschillende disciplines zullen zich in het driedaags symposium over deze kwestie buigen. Het is ook mogelijk een dag(deel) bij te wonen.

Het volledige programma is op te vragen via info@nationaalorgelmuseum.nl
Ook krijgt u dan meer informatie over de deelnamekosten.

info

info@nationaalorgelmuseum.nl
www.nationaalorgelmuseum.nl

locatieOrgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5
plaatsElburg (Gelderland)
postcode80
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl