Vandaag is donderdag 2 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerzondag 17 t/m zaterdag 23 november 2019    Evangelie van 2019-11-17
begintijd15:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelOpen Klooster - Rainer Maria Rilke
beschrijving

Open Klooster organiseert van 17-23 november 2019 een retraite geïnspireerd door leven en werk van Rainer Maria Rilke. Een actieve retraite waarin we Rilke lezen, contemplatieve dialogen doen rond zijn gedichten, films bekijken, teksten zingen en een of meerdere gasten ontvangen.

Maar ook actief in de zin dat we in Rilkes geest stilte en creativiteit met elkaar proberen te verbinden. Zonder verplichting is er aan iedereen de uitnodiging gedurende de retraite iets te schrijven dat contemplatief van aard is: een psalm, een gebed, een credo, een overweging. Of een meditatie-instructie zoals Rilke die in 1905 schreef en die wij nu zullen gebruiken als uitgangspunt voor twee avondmeditaties.

Meld je je aan, laat dan weten welke teksten van (of over) Rilke je dierbaar zijn. Voor ons als organisatoren is dat fijn om te weten. Voel je trouwens ook welkom als je wilt kennismaken met Rilke en daar de tijd voor wilt nemen.

Details

  • Aanvang: Zondag 17 november 2019 15.00 uur
  • Vertrek: Zaterdag 23 november 2019 15.00 uur
  • Locatie: Hof Zevenbergen te Ranst (hofzevenbergen.be)
  • Onder leiding van Annette Bak en Jan Oegema (nu werkend aan een boek getiteld Leef nu uw vragen. Rilke als leerling en meester)
  • Muzikale leiding: br Gert Bremer (auteur van Laat mij maar zingen. Psalmen nageschreven)
  • Ieder heeft een eenpersoonskamer
  • Kosten ca. € 550 - aanbetaling bij opgave: € 150
  • Opgeven bij Annette Bak, annette.bak@kpnplanet.nl

info

Annette Bak
annette.bak@kpnplanet.nl
www.nieuwwij.nl/agenda/open-klooster-retraite-mediteren-en-schrijven-met-rilke

locatieHof Zevenbergen, Kasteeldreef 22
plaatsRanst (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl