Vandaag is vrijdag 3 juli
Heilige Thomas
 

categorie categorie Retraite
retraite
Nieuw Sion

Nieuw Sion

Website E-mail

Stichting Nieuw sion
Vulikerweg 6
7431 PJ  Diepenveen

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 25 t/m woensdag 27 november 2019    Evangelie van 2019-11-25
begintijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelDriedaagse stilte retraite in Nieuw Sion
beschrijving

Een meerdaagse stilteretraite is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven. Klooster Nieuw Sion (in de gebouwen van de voormalige Cisterzienzer abdij Sion bij Deventer) is daar een goede plek voor. Er heerst stilte , het gebed van de monniken zit nog voelbaar ‘in de muren’ en tegenwoordig wordt er weer viermaal daags gebeden. Een paar dagen leven in zo’n dagritme te midden van prachtige natuur schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer kan eigen ervaringen gewaarworden, luisterend naar wat de Geest zegt, en gedragen door de verbondenheid binnen de retraitegroep.

Op dag een zullen we het klooster verkennen, teksten en psalmen lezen en samen stil leren zijn. Daarna begint een periode van 42 uur waarin niet gesproken wordt en een ieder de tijd tussen de gebeden en de maaltijden naar eigen inzicht invult. De maaltijden worden verzorgd door een gastvrouw/-heer en ook die zijn in stilte. Iedere deelnemer heeft op de ochtend van de derde dag een kort gesprek met de begeleider. De laatste middag wisselen we onze ervaringen uit.

De retraite wordt begeleid door Bram Jansen. Hij is oblaat van de St. Adelbertabdij en door Jezuieten gevormd als geestelijk begeleider. Sinds 6 jaar verzorgt hij stilte retraites op diverse plekken.

Start: maandag om 11 uur.

Afsluiting: woensdag om 15 uur.

Maximaal 8 deelnemers.

Kosten: €275,--

info

www.nieuwsion.nl (kijk onder ’programma’) en email: bramj@hetnet.nl

organisatieNieuw Sion
locatieKlooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl