Vandaag is donderdag 2 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 22 november 2019    Evangelie van 2019-11-22
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelNetwerkbijeenkomst - Levensvragen
beschrijving

Vrijdagavond 22 november organiseert het jongerenpastoraat de eerste netwerkbijeenkomst van het seizoen voor jongerenwerkers (professioneel, vrijwilliger, betrokkene) in Heiloo. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis, ervaringen en vragen uit te wisselen op het gebied van jongerenwerk in de Katholieke kerk. Pater Johannes Pio van de ‘Broeders van St. Jan’ zal spreken over hoe jongeren te helpen met het antwoord vinden op hun levensvragen en welke rol gebed daarin speelt.

Levensvragen en gebed!
Waar we als jongerenwerkers vaak bezig zijn met het organiseren en plannen van concrete activiteiten is het niet altijd vanzelfsprekend om jongeren te ondersteunen in hun geestelijke groei.

Wilt u jongeren echt stappen laten zetten in geloof dan lukt dat niet door alleen veel impulsmomenten voor hen te organiseren. U moet (persoonlijk) tijd in ze investeren en/of ze in contact met voorbeelden brengen waar ze zich aan op kunnen trekken.

Uiteindelijk groeien jongeren echt in geloof als zij optrekken met medegelovigen als voorbeelden. Dit zijn mensen waarbij zij het vertrouwen ervaren hun belangrijke vragen te kunnen stellen. Voor jongeren kunnen dat hun vrienden zijn, maar ook u als jongerenwerker, priester of vrijwilliger in de parochie. Daarbij is een leven van gebed, stilte en onderscheiding belangrijk om uiteindelijk tot groei te komen. Waar kunnen jongeren met hun vragen terecht? En hoe helpen wij hen in het onderscheiden van de goede keuze? Zijn wij hun voorbeelden?

Ontmoet The Missionary School
Naast dit thema, zullen er relevante materialen en initiatieven gepresenteerd worden die voor u interessant zijn of die u kunt gebruiken voor uw eigen jongerenwerk. Ook zullen de laatste ontwikkelingen over The Missionary school aanbod komen en kunt u de deelnemers van dit jaar zelf ontmoeten. Tot slot is er ook voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan. 

Avondeten & Heilige Mis (Optioneel)
Voorafgaand aan deze netwerkbijeenkomst kunt u aansluiten bij de avondmaaltijd in Heiloo om 18:30 uur. en gezamenlijk eten met de jongeren van The Missionary School. Wilt u dat? Geef dit duidelijk aan bij uw aanmelding! Na afloop kunt u ook de Heilige Mis meevieren met hen om 21:30 uur in de kapel van het Julianaklooster.

Programma
18:30 uur - Gezamenlijk eten (optioneel)
19.30 uur - Hoofdprogramma
21:30 uur - Eucharistieviering (optioneel)

Aanmelden
Aanmelden vóór 20 november bij mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
Als je mee wilt eten, uiterlijk doorgeven vóór 15 november

info

mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl