Vandaag is woensdag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 juli    Evangelie van 2020-07-11
begintijd11:00 uur
 titelNationale Bedevaart Brielle - ONLINE
beschrijving

Voor de Nationale Bedevaart komen elk jaar meer dan duizend pelgrims naar Brielle om te bidden bij de relieken van de Heilige Martelaren van Gorcum. Door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. De organisatie gaat er echter voor zorgen dat iedereen deze bijzondere dag kan meemaken. De eucharistieviering van de Nationale Bedevaart op 11 juli wordt live gestreamd vanaf 11.00 uur.

De Martelaren van Gorcum werden in 1572 door de watergeuzen vermoord om hun geloof in de eucharistie en hun trouw aan de paus. Ook vandaag de dag worden mensen vervolgd en vermoord omdat ze getuigen van hun geloof in Jezus. ‘Getuigen van het Woord’ is het thema van de komende viering van de Nationale Bedevaart. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende concelebreert. De Nationale Bedevaart sluit met het thema aan bij het Jaar van het Woord van God dat wordt gehouden in het bisdom.

De live-uitzending op 11 juli viering is te volgen op de website. Daar staat ook informatie over de noveen die voorafgaand aan de eigenlijke feestdag van de Martelaren van Gorcum wordt gebeden op 30 juni tot en met 8 juli. Men kan dagelijks online de noveen meebidden vanaf 14.00 uur.

Op de feestdag van de Martelaren van Gorcum, donderdag 9 juli, is er om 14.00 uur een eucharistieviering. Ook deze plechtigheid is live te volgen via genoemde website.

info

www.martelarenvangorcum.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieDe Rik 5
plaatsBrielle (Zuid-Holland)
postcode32
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl