Vandaag is zaterdag 31 oktober  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 oktober    Evangelie van 2020-10-10
begintijd10:30 uur
 titelMgr. Schraventocht
beschrijving

Zaterdag 10 oktober 2020 wordt weer de Mgr. Schravenwandeling gehouden van Lottum naar o.m. de Gedenkkapel in Broekhuizenvorst.

Deze herdenkingswandeling is ter ere van Frans Schraven uit Lottum die in 1937 in China werd vermoord omdat hij en 7 andere missionarissen hadden geweigerd 200 Chinese vrouwen en meisjes als seksslavinnen aan Japanse soldaten af te staan.

We starten om 10.30 uur bij de kerk in Lottum, bezoeken in Broekhuizenvorst zijn mooie gedenkkapel en in Tienray het ‘Klein Lourdes’ in de parochiekerk. Daar denken we rond 14.30 uur te zijn. Via een mooie route door bossen en langs vennen lopen we terug maar Lottum waar we rond 17 uur willen aankomen.

U kunt op diverse plaatsen langs deze route de bus (Arriva lijn 88) terug naar Lottum nemen.

Wie wil kan verder meewandelen via Swolgen naar het Mariaoord ‘Klein Lourdes in Tienray (vanaf Lottum 12 km). Vanuit beide pelgrimsoorden kan men de rechtstreekse bus terugnemen naar Lottum, maar ook door bossen en langs vennen 8 km terugwandelen naar het vertrekpunt.

Om 10.30 uur is het vertrek vanaf de Markt van het Rozendorp Lottum (bushalte van Arrivalijn 88 van Venlo naar Venray – uursdienst).  De groepswandeling gaat via Arcen (overkant van de Maas) terug de Maas over naar Broekhuizenvorst voor een bezinningsmoment in de gedachteniskapel in Broekhuizenvorst.  Ook in ’Klein Lourdes’ in Tienray is een moment van bezinning. Wie aan de gehele rondwandeling van 20 km meedoet zal rond 17.00 uur terug zijn in Lottum.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen slechts 20 mensen meewandelen. Daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk via info@spvlimburg.nl ; graag ook de woonplaats vermelden. Wie vanuit Zuid-Limburg mee wil doen, kan tevens via dit emailadres vragen naar meerijd-mogelijkheden.

In het SPV Wandelboekje 2020 staat per abuis 9 oktober. De tocht is op 10 oktober.

info

info@spvlimburg.nl
www.spvlimburg.nl

www.mgrschraven.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieKerk, Markt 1
plaatsLottum
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl