Vandaag is dinsdag 19 maart
Heilige Jozef
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 12 juni 2020    Evangelie van 2020-06-12
 titelRelieken H. Bernadette in Zegge *AFGELAST*
beschrijving

De relieken van de heilige Bernadette van Soubirous komen naar Nederland. De heilige was de zieneres van Lourdes, het plaatsje in de Franse Pyreneeën dat nu een bedevaartsplaats is. Tussen 11 mei en 15 juni 2020 maken de relieken een rondgang door heel Nederland. In het Bisdom Breda worden de relieken op 12 juni onthaald in Zegge. Vanaf 13 tot en met 15 juni zal er in Bergen op Zoom een programma zijn waarin de relieken zullen worden vereerd.

Lourdes
Bernadette Soubirous werd geboren in 1844 in een huis bij een molen in Lourdes. Naar eigen zeggen verscheen de Heilige Maagd Maria in 1858 maar liefst achttien keer aan haar. Bernadette trad in bij de Zusters van Nevers. In 1933 werd zij heiligverklaard. Op 11 februari, Wereldziekendag, viert de Rooms Katholieke Kerk de gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Op die dag worden in de bedevaartsplaats 200.000 pelgrims verwacht.

Bernadette ligt sinds haar overlijden in 1879 begraven in het klooster Saint-Gildard in Nevers. In het kader van haar zalig- en heiligverklaring zijn in de jaren twintig van de vorige eeuw enkele stukjes bot bij haar weggenomen. Deze relieken worden in een aparte schrijn in Lourdes bewaard. Bij bijzondere gelegenheden wordt de schrijn of een kleinere reliekhouder in processies meegedragen, zoals in september 2019 het geval was op de feestdag van Maria Geboorte.

info

www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsZegge (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl