Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 15 februari    Evangelie van 2020-02-15
begintijd16:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelGeloof in Gezin - vier- en doebijeenkomst
beschrijving

Ouders en kinderen die geloof in het dagelijks leven een plekje willen geven bieden we een nieuw initiatief. Om elkaar te leren kennen, op ideeën te brengen, samen geloof te beleven en te vieren, en kerk te zijn.

Vastentijd met je gezin
De eerste vier- en doe-bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 15 februari in de Aloysiuskerk (Adriaen van Ostadelaan 2). Het thema is dan: Vastentijd met je gezin. De bijeenkomst start om 16.00 uur – het vieren begint om 16.15 met gebed, gaat door met workshops en wordt besloten met uitwisseling en gebeden. Daarna wordt er samen gegeten waarvoor ieder wat meebrengt. Besluit om 19.00 uur.

Gezinnen waarvan kinderen meedoen in eerste communievoorbereiding en vormselvoorbereiding en ouder die aan doopvoorbereiding deelnamen krijgen een uitnodiging met programma toegezonden. Hebt u interesse – deelname is voor iedereen mogelijk – meldt u svp even aan:  secretariaat@katholiekutrecht.nl  en geef aan met hoeveel personen je mee wilt doen (aantal volwassenen/kinderen).

Programma
16.00 uur - inloop
16.15 uur - gezamenlijke opening met (zang en) gebed
16.30 uur - activiteiten 

  • voor jonge kinderen: het verhaal van Jona 
  • voor kids die zich voorbereiden op 1e communie en leeftijdgenoten: de belofte van druiven
  • voor jongeren die voorbereiden op vormsel en leeftijdgenoten: Bidden, doen en laten
  • voor volwassenen: kijktafel/aandachtsplek ‘vasten’ voor in huis: hoe doe je dat?
  • voor volwassenen: vastenactie: wat en waarom?

17.15 uur - gezamenlijke afsluiting met resultaten, gebed en zegenbede
17.30 uur - maaltijd inclusief opruimen waarin we elkaar kunnen ontmoeten
19.00 uur - einde

Verzoek om voor de maaltijd iets mee te nemen dat we kunnen delen. Denk aan groente, fruit, hartige taart, stokbrood met wat beleg. Er is beperkt mogelijkheid om dingen op te warmen. De hoeveelheid: neem niet ongeveer mee dan wat je gezin opeet tijdens de avondmaaltijd.

info

secretariaat@katholiekutrecht.nl
www.katholiekutrecht.nl/2020/02/11/geloof-in-gezin

locatieSint-Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 2
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl