Vandaag is woensdag 8 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 8 maart    Evangelie van 2020-03-08
begintijd16:30 uur
eindtijd20:00 uur
 titelDr. Gavin Ashenden - Mijn weg naar Catholica
beschrijving

Dr. Gavin Ashenden was jarenlang een prominente anglicaanse geestelijke, tot hij de Rooms-katholieke Kerk echt leerde kennen... Deze bijzondere bekeerling houdt nu op 7 maart twee lezingen bij Stichting Civitas Christiana in Nederland. U bent van harte uitgenodigd!

  • Zaterdag 7 maart 2020 - voor iedereen
  • Zondag 8 maart 2020 - voor priesters en diakens

Over de lezingen
Dr. Ashenden zal in de eerste lezing dieper ingaan op de aspecten van het geloof die hem ertoe bewogen zich te laten opnemen in de katholieke Kerk. De tweede lezing zal hij wijden aan de wrijvingen tussen geloof en de moderne cultuur. “Er zijn vele wegen naar de waarheid”, zegt hij, maar de ontdekking dat de grote Maria-verschijningen aannemelijk zijn, was voor hem fundamenteel. Want “als die waar zijn, betekent dit dat Maria niet alleen vandaag werkelijkheid is, maar een belangrijk onderdeel van de strategie van het Koninkrijk der Hemelen.” “Toen ik de volledige reikwijdte aan tussenkomsten van Maria ontdekte, was ik verbaasd en vroeg ik me af: “Waarom heb ik hier nooit iets van gehoord?” Een volgende ontdekking was die van de Eucharistiscl1e wonderen. Een nieuwe blik op de vroegste kerkelijke schrijvers “Alles was katholiek”, gaf, samen met het “constante compromitteren van het Evangelie” door de Anglicaanse Kerk, voor dr. Ashenden de doorslag om “de Tiber over te steken”.

Over dr. Gavin Ashenden
Dr. Gavin Ashenden is voormalig anglicaans priester en bisschop. In december is hij opgenomen in de katholieke Kerk. Gavin Ashenden is een alumnus van King’s School, gesticht door St. Augustinus van Canterbury in 597, en daarmee vermoedelijk de oudste school ter wereld. Hoewel hij begon aan een studie rechten, voelde hij een roeping tot het anglicaans priesterschap en schakelde hij over naar theologie. Hij raakte betrokken bij bijbelsmokkel naar de Sovjet Unie en werd ondervraagd door de KGB. Hij doceerde psychologie van religie aan de universiteit van Sussex en is een bekend mediapriester. Dr. Ashenden was Erekapelaan van Koningin Elisabeth, maar maakte ook lange tijd deel uit van de oecumenische priesterbroederschap van de Kleine Broeders van Jezus (Charles de Foucauld).

Programma
Zaterdag
13.30 uur - H. Mis (Tridentijns)
14.30 uur - Koffie
15.00 uur - Lezing 1
16.00 uur - Pauze
16.30 uur - Lezing 2
17.30 uur - Borrel

Zondag
(alleen voor priesters en diakens)
16.30 uur - Ontvangst
17.00 uur - Lezing
18.30 uur - Sekt
19.00 uur - Diner

Aanmelden verplicht via de website.

info

www.civitaschristiana.nl/ashenden

locatie
plaatsHeilig Landstichting (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl