Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Congregatie Broeders van Huijbergen
(Broeders van Huijbergen)

Congregatie Broeders van Huijbergen

E-mail

Boomstraat 28
4635 CX Huijbergen

(0164) 642582

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 1 maart 2020    Evangelie van 2020-03-01
begintijd09:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelGroeiend onderweg naar God
beschrijving

De Broeders van Huijbergen organiseren een serie van vier zondagen met “Helende Krachten” als centraal thema.

  • Zondag 1 maart - Groeiend onderweg naar God
    God speelt in op elke fase van ons leven. In geloof hoop en liefde mogen wij omgaan met IEMAND. God ontmoeten we van persoon tot persoon. Daar komen persoonlijke voornaamwoorden aan te pas: IK EN GIJ. Om die kern te benaderen moeten we een lange levensweg afleggen. Het begint met onze IKKIGHEID af te leggen om tenslotte toe te komen aan een Ik - ANDER - relatie.
  • Zondag 8 maart - Liefde, een helende kracht
    Het liefdesgebod komen we doorheen heel de bijbel tegen, maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met dat tweeledige gebod God en de naaste liefhebben?
  • Zondag 15 maart - Bach en de goddelijke deugden
    Voor de Veertigdagentijd gaat onze aandacht ditmaal uit naar de plaats van de 3 goddelijke deugden en vergeving in ons leven. Ook vergeving, want vergeving is liefde ontvangen als we zelf vergeving verkrijgen en liefde geven en als we anderen kunnen vergeven. Bach heeft meerdere cantates aan deze vergevende liefde gewijd. Onze keuze is gevallen op “Herr, gehe nicht ins Gericht mit deinem Knecht” (BWV 105) en “Barmherziges Herze der ewigen Liebe (BWV 185). Samen willen wij stilstaan bij de overweging van deze teksten en de manier waarop die door Bachs muziek extra zijn uitgediept.
  • Zondag 22 maart - Groen is de kleur van...
    Een dag waarop we met een groene bril naar geloof, hoop, liefde en vergeving gaan kijken. Want is groen alleen de kleur van de hoop? Marjan Bosch van De Huijberg, overburen en partners van de Broeders van Huijbergen, neemt ons mee op een kleine pelgrimage langs deze grote woorden. Vanuit het verlangen om goed te zorgen voor de toekomst van de aarde zullen we misschien wel nieuwe ontdekkingen doen waarmee je thuis ook verder op pad kunt. Met teksten en symbolen, binnen en buiten, door hoofd, hart en handen.

info

(0164) 642 650
bram@abcfh.nl
franck@abcfh.nl
www.broedersvanhuijbergen.nl

organisatieCongregatie Broeders van Huijbergen
locatieBroederhuis Sint Marie, Boomstraat 7
plaatsHuijbergen (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl