Vandaag is woensdag 8 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 24 maart    Evangelie van 2020-03-24
begintijd20:00 uur
 titelOud-katholiek en Rooms-katholiek *UITGESTELD*
beschrijving

Deze lezing is uitgesteld naar dinsdag 12 mei 2020.

De Oud-katholieke Kerk is ontstaan uit een schisma tussen Rome en Utrecht in 1723 als gevolg van een complexe situatie waarin de katholieken zich in de Republiek vanaf de 16e eeuw bevonden. Zij kreeg haar huidige vorm na de Unie van Utrecht van 1889. De geschiedenis van de Oud-katholieke Kerk is sterk verweven met de geschiedenis van de katholieken in Nederland tijdens en na de Republiek.

Vandaag zien buitenstaanders weinig verschil tussen Oud- en Rooms-katholiek. De liturgie vertoont onderling sterke overeenkomsten, Oud-katholieke kerkgebouwen zijn vrijwel identiek aan Rooms-katholieke kerkgebouwen en ook het drievoudige ambt van diaken-priester-bisschop is in beide kerken aanwezig.

Maar er zijn ook duidelijke verschillen, zoals het celibaat en de positie van de paus. Pastoor Henk Schoon van de Oud-katholieke parochie van Dordrecht komt hierover vertellen. U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Iedere geïnteresseerde is welkom.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl