Vandaag is woensdag 8 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 8 april    Evangelie van 2020-04-08
begintijd12:00 uur
 titelPelgrimstocht naar de Chrismawijding
beschrijving

Enthousiaste wandelaars kunnen op woensdag 8 april 2020 deelnemen aan een pelgrimstocht naar de Chrismaviering van het Bisdom Breda. Vanuit het Zeeuwse Zuiddorpe zal een groep pelgrims naar Hulst pelgrimeren, waar bisschop Liesen tijdens de heilige mis het chrisma (olie) zal wijden voor het bisdom. Chrisma wordt in de parochies onder meer gebruikt bij het Doopsel en het Vormsel.

Samen naar de Chrismaviering
“De pelgrimstocht is een jaarlijkse traditie voor een groeiende groep mensen,” vertelt diaken Rob van Uden uit Rijen. “Een unieke manier om met het geloof bezig te zijn in de week voor Pasen. Het drukt bovendien verbondenheid uit tussen de parochies in het bisdom. Dat is heel toepasselijk als je samen op weg bent naar de Chrismaviering.” Op woensdag 8 april vertrekt hij ‘s ochtends met een groep uit Rijen en Dongen met de trein naar Zuiddorpe. Vanuit deze Zeeuwse plaats lopen zij samen met een aantal anderen 17 kilometer naar Hulst. Tijdens de tocht zijn twee rust- en gebedsmomenten en een korte stiltewandeling.

“Zelf ben ik vanuit Breda in 2014 voor het eerst met een handvol mensen gaan lopen,” vertelt Van Uden. “Sinds 2016, toen ik in Rijen ging wonen, neem ik vanzelfsprekend ook lopers uit Dongen en Rijen mee. De groep uit Zeeland loopt echter al langer. Deze groep is vanuit de inspiratie van Bernard van Lamoen jaren eerder begonnen. Nog steeds loopt er, onder de bezielende leiding van Hans van Kempen, een mooie groep vanuit Zeeland mee. Sinds enkele jaren hebben we onze groepen samengevoegd.”

Praktisch

  • Wanneer: Woensdag 8 april 2020. Vertrek met de trein om 9.00 uur van station Gilze-Rijen, om 9:15 uur vanuit Breda. Vanaf 12:00 uur verzamelen de pelgrims zich in Zuiddorpe, waar zij de pelgrimszegen ontvangen. Aankomsttijd in Hulst is rond 17:30 uur, ruim voor aanvang van de Chrismamis.
  • Bij aankomst is gelegenheid voor soep en een broodje. De wandelaars nemen eventueel eten en drinken mee voor onderweg. Overige onkosten zullen minimaal zijn en zijn voor eigen rekening.
  • Aanmelding: vóór 26 maart via teamassistente@parochiedongen.nl o.v.v. naam, e-mailadres en vertrekpunt. Vooraf aan de wandeling wordt verdere benodigde informatie toegestuurd.

info

teamassistente@parochiedongen.nl
www.bisdombreda.nl

locatie
plaatsZuiddorpe (Zeeland)
postcode45
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl