Vandaag is dinsdag 22 juni  

categorie categorie kamp
kamp
Life Teen

Life Teen

Website E-mail

Het uit Amerika overgewaaide Life Teen concept heeft reeds vele groepen in Nederland voortgebracht.

Kijk op www.lifeteen.nl voor een overzicht.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 3 t/m zaterdag 8 augustus 2020    Evangelie van 2020-08-03
 titelEuropees Life Teen zomerkamp
beschrijving

Wat als je een superkracht had waardoor je door je woorden dingen kan scheppen? Dat als je zegt ‘Ik wil een zak friet hebben’, deze direct voor je neus verschijnt. Waar zou je het voor gebruiken? Zou je hoop brengen aan degenen die de hoop verloren hebben? Zou je woorden van liefde spreken waar gebrokenheid is? Zou je helpen verandering te brengen – zou je het gebruiken om jezelf ten goede te veranderen?

In het begin schiep God licht door Zijn woord. Door Maria bracht God licht in de wereld, het licht dat het Woord is. Maar dit was geen superkracht van Maria: het was een woord waarmee Maria nederig genoeg kon zijn om God het werk te laten doen. Dit woord waarmee God groot werk kan doen, is eenvoudig – het woord is fiat (in het Nederlands betekent dit laat het geschieden).

Het thema van het Life Teen kamp 2020 is fiat. Het stelt ons in staat om Christus tot anderen te brengen. Het brengt ons op een avontuur. Ga je met ons mee?

Wat is een Life Teen zomerkamp?
Een Life Teen zomerkamp is een week waarin tieners meer leren over wie God is, ervaren wat de Kerk te bieden heeft en vriendschappen worden gesloten. Dit geeft mogelijkheid de vreugde van het katholieke geloof te ontdekken samen met leeftijdsgenoten. Daarnaast is er ook volop tijd voor sport en spel, muziek, creativiteit en gezelligheid. Al deze aspecten van het kamp staan in het thema van dit jaar Fiat.

Het is voor ons wezenlijk dat het Life Teen kamp een katholiek kamp is waar dagelijks de eucharistie wordt gevierd en de sacramenten centraal staan. Op verschillende plekken over de hele wereld worden al meer dan 10 jaar tieners welkom geheten op een Life Teen kamp. Het Europese Life Teen kamp heeft dan ook een sterk internationaal karakter. We verwachten zo’n 120 tieners uit verschillende Europese landen: tieners uit Nederland, Duitsland, Spanje, Schotland, Frankrijk, en tieners van Amerikaanse legerbasissen in Europa.

De leiding is in handen van een enthousiaste groep van met name Nederlandse jongeren, enkele gezinnen en kamppriesters. Alles wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden middels vertaalapparatuur, de deelgroepen worden ingedeeld op eigen land/taal.

Wanneer: 3-8 augustus
Leeftijd: 12-19 jaar
Waar: Bezinningscentrum Emmaus, Helvoirt
Thema: Fiat
Kosten: € 220

info

summercamp@lifeteen.nl
lifeteen.nl/zomerkamp

organisatieLife Teen
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl