Vandaag is vrijdag 7 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 t/m zondag 9 mei    Evangelie van 2021-05-01
(Dag van de arbeid)
 titelBisdombedevaart Assisi
beschrijving

Reisorganisatie VNB heeft in verband met de toenemende onrust als gevolg van het Corona-virus al haar pelgrimsreizen tot en met 5 mei a.s. geannuleerd. Daaronder valt ook de bedevaart naar Assisi in noord Italië van het bisdom Groningen-Leeuwarden, die gepland stond van 25 april tot en met 3 mei 2020. De 170 deelnemers die zich tot nu toe hadden opgegeven, zijn per mail of post geïnformeerd.

Mgr. Van den Hout heeft met de staf van het bisdom besloten dat het niet doorgaan van de reis echter geen afstel betekent. De bisdom bedevaart naar Assisi is verschoven naar 1-9 mei 2021.

-------------------

Een 9-daagse ontdekkingstocht naar de Heilige Franciscus

Een afwisselend bedevaartprogramma met veel bezinning en bezienswaardigheden tekent het reisprogramma naar Umbrië, de geboortestreek van de Heilige Franciscus in noord-Italië.

Bisschop Ron van den Hout nodigt alle geïnteresseerden van harte uit:

Als bisdom willen we nader kennismaken met de heilige Franciscus. Hij was een man Gods met een diep geloof en authentiek gebedsleven. Hij geldt als een van de grootste heiligen van de katholieke kerk. Deze bedevaart – want dat mag het zijn – wordt zeker bijzonder. Ik nodig u uit om aan deze katholieke pelgrimstocht deel te nemen. We richten ons op de inspiratie die Franciscus biedt voor ons in de 21e eeuw. We doen dit door het bezoeken van de plaatsen waar hij geleefd heeft en door samen te bidden en te vieren. Gaat u mee? Ik verheug me erop met u samen op te trekken.”

Franciscus werd in de 11e eeuw geboren als zoon van een rijke lakenhandelaar in Assisi. Hij koos er voor om niet de lakenhandel van zijn vader over te nemen maar met zijn broeders in het evangelie sober en armoedig te leven. Hij kreeg een visioen waarin hij werd opgeroepen de Kerk te herstellen, een kerk die in zijn ogen teveel hechtte aan rijkdom en bezit. Door zijn aandacht voor armen en melaatsen gaf hij het katholieke geloof een belangrijke nieuwe impuls. Via de Franciscanen of Minderbroeders verspreidde zijn levenswijze zich over Europa. Franciscus is ook de bedenker van de levende kerststal: in een grot ensceneerde hij de eerste viering van Jezus’ geboorte met ‘echte’ ouders Jozef en Maria, een pasgeboren kind in een voederbak, het decor van een armoedige stal met een os en een ezel. De datum van 4 oktober als Werelddierendag is verbonden met de naamdag van de Heilige Franciscus en is geïnspireerd door zijn geloof in de natuur als manifestatie van Gods schepping.

Bedevaartprogramma U vertrekt vanuit het bisdom naar Duitsland waar de eerste overnachtingsplaats is. Na het ontbijt de volgende dag gaat de busreis naar Milaan waar de volgende overnachting is. Vanuit Milaan gaat de reis naar Assisi. Daar bezoekt u oa. de grote basiliek, San Damiano en de Santa Chiara. U verkent ook de omgeving van Assisi met oa. bezoeken aan La Verna. Met veel wandelen treedt u op deze reis letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van de H. Franciscus. Op dag 7 begint de terugreis met een overnachting in Ravenna. Na het ontbijt de volgende dag gaan we richting Ulm waar de laatste overnachting plaatsvindt. Gedurende de reis wordt iedere dag de Eucharistie gevierd onder leiding van mgr. Van den Hout.

De reis is georganiseerd in samenwerking met de landelijke bedevaartsorganisatie VNB. Geestelijk begeleiders zijn bisschop Van den Hout en pastores van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Deelname en prijs Voorwaarde voor deelname is dat u in staat bent langer dan een uur in een normaal wandeltempo zelfstandig te lopen, heuvels en trappen kunt op- en aflopen. Instappen in vervoermiddelen moet ook geen probleem zijn.

  • Pelgrim: € 999 (bij 1-persoonskamer toeslag van € 240)
  • Jongeren tot 25 jaar: € 499

Bij de prijs inbegrepen: vervoer met luxe touringcar vanaf een opstapplaats in het bisdom, 8 overnachtingen in driesterrenhotels op basis van 2-persoonskamers en volpension, entreegelden voor programma onderdelen, toeristenbelasting en calamiteitenfonds bijdrage.

Infoavonden In oktober/ november (zie onder) zijn er regionale presentaties ter promotie van de reis. In de parochiekerken vindt u VNB-folders over de Assisi-bedevaart van het bisdom. Informatie staat ook op de websites van het bisdom en parochies. Opgave kan ook bij contactpersonen in de regio’s voor bedevaarten.

Regio Noordoost Polder 6 okt Tollebeek 11.00 uur
Parochie De Goede Herder 8 okt Parochiezaal Emmerschans 19.30 uur
Parochie Heilige Drie-eenheid 10 okt Parochiezaal Hoogeveen 20.00 uur
Parochie Immanuel 15 okt Parochiezaal Coevorden 20.00 uur
Parochie Heilige Norbertus 16 okt Pastorie Winschoten 19.30 uur
Parochie Maria, Hertogin van Drenthe 21 okt Pastorie Barger Compascuum 20.00 uur
Parochie Heilige Liudger 22 okt Pastorie Bedum 20.00 uur
Parochie H. Hildegard van Bingen 29 okt Parochiezaal Radesingel 20.00 uur
Parochie H. Martinus 29 okt Parochiezaal Radesingel 20.00 uur
Parochie H. Franciscus van Assisi 31 okt Parochiehuis Assen 19.30 uur
Parochie Heilig Kruis 6 nov Parochiehuis Ter Apel 20.00 uur

info

VNB
(073) 681 81 11
info@vnb.nl
www.vnb.nl

www.bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl