Vandaag is woensdag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 juli    Evangelie van 2020-07-25
(Sint Jacob)
 titelPriesterwijding Gauthier de Bekker
beschrijving

Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op 25 juli Gauthier de Bekker tot priester wijden. De plechtigheid vindt plaats in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. Door de coronacrisis kon zijn geplande priesterwijding op 6 juni 2020 niet doorgaan. Vanwege de nu geldende maatregelen rond vieringen is de wijdingsplechtigheid op 25 juli slechts door een beperkt aantal mensen op uitnodiging bij te wonen.

Gauthier de Bekker werd op 22 november 1991 geboren in Oss. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het Ariënsinstituut in Utrecht. De Bekker werd op 30 november 2019 transeunt diaken gewijd, de laatste stap op weg naar het priesterschap. Hij is momenteel actief in de samenwerkende parochies Heilig Kruis (Raalte e.o.) en H. Lebuinus (Deventer e.o.).

Voor Gauthier de Bekker speelde de Taizégemeenschap in Frankrijk een belangrijke rol in zijn roepingsgeschiedenis. Hij kwam er jaarlijks en na een verblijf van negen maanden besloot hij zich te melden bij de Utrechtse priesteropleiding. “Ik ervaar mijn roeping en roeping in het algemeen als de weg die God voor ons heeft,” vertelde hij recent in een videoboodschap bij gelegenheid van Roepingenzondag (3 mei). “Het is aan ons om binnen de plaats waar we zijn te kijken wat Gods wil voor ons is. En Gods wil heeft te maken met ons geluk: het Evangelie is een boodschap van vrijheid en onze roeping is dus ook een weg naar geluk. Daarom ervaar ik mijn roeping tot het priesterschap niet als iets moeilijks maar als een weg naar geluk, een weg die mij gelukkig maakt en waarbij ik anderen tot dienst kan zijn.”

De viering is op 25 juli te volgen via een livestream.

info

www.aartsbisdom.nl

organisatieBisdom Utrecht
locatieSt. Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl