Vandaag is dinsdag 22 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 augustus 2020    Evangelie van 2020-08-08
begintijd13:00 uur
 titelWandeling in het Land van Cuijk
beschrijving

Een bedevaart naar Lourdes, als pelgrim of vrijwilliger, stond bij velen van ons op het lijstje van hoogtepunten voor 2020, helaas loopt het anders dan anders dit jaar. Wij geloven dat het mogelijk is om een deel van de beleving ook te kunnen ervaren in ons eigen Nederland.
 
Wij nodigen u daarom uit om op zaterdagmiddag 8 augustus 2020 samen een mooie en inspirerende middag te beleven waarbij u zeker elementen uit een bedevaart naar Lourdes zult herkennen en ervaren.

Niets mooier dan samen vieren; daarom starten we om 13.00 uur met een gezamenlijke eucharistieviering in de Sint Martinuskerk in Cuijk, waarna elkaar ontmoeten centraal staat tijdens een kopje koffie met wat lekkers.

Met inachtneming van de RIVM-regels, zullen we (in kleine groepjes) een korte wandeling maken naar de Lourdesgrot in Katwijk aan de Maas. Deze Lourdesgrot, met bijbehorend processiepark, wordt al sinds 1887 door pelgrims bezocht om te bidden tot Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Anno 2020 ontvangt dit bedevaartsplaatsje nog steeds vele bezoekers; om een kaarsje op te steken, een processie of openluchtviering bij te wonen. U krijgt ruim de tijd om een kaarsje op te steken, het processiepark of de kruisweg te bekijken.

Na een gezamenlijk gebedsmoment (rond 16.00 uur), bent u vrij om nog wat langer rond te kijken of de wandeling terug te aanvaarden naar het startpunt; de Sint Martinuskerk.

Bel, app of mail uw medevrijwilliger, reisgenoot, buurman, vriendin, familielid en wandel met ons mee! Schrijft u zich voor 27 juli 2020 in door een e-mail te sturen naar Roosmarie Manders, roosmarie.manders@vnb.nl
U ontvangt tijdig verdere informatie.
 
We ontmoeten u graag op 8 augustus 2020!

Afdeling van VNB in Cuijk
vicaris Theo Lamers, Linda Havermans en Roosmarie Manders

 
Praktische informatie

  • We doen een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot inachtneming van de RIVM-regels (o.a. 1.5 meter, niet deelnemen bij klachten) zodat we samen een fijne en veilige middag kunnen beleven.

  • Startpunt: 13.00 uur Sint Martinuskerk in Cuijk. Er is voldoende parkeergelegenheid.

  • Eindpunt: verwachte eindtijd 17.00-17.30 uur bij de Sint Martinuskerk.

  • Wandelroute: 2x 3.5 km verhard en rolstoeltoegankelijk.

  • De kosten voor deze middag bedragen € 15,00 (inclusief koffie met wat lekkers, versnaperingen voor onderweg, routebeschrijvingen etc.). Een eventueel positief saldo komt ten goede aan de afdeling van VNB in Cuijk.

  • Minimum aantal deelnemers: 20 personen.

  • Maximale deelnemersaantal: 100 personen (RIVM-voorschriften i.v.m. eucharistieviering).

  • Bij slecht-weer-voorspelling zullen de deelnemers tijdig geïnformeerd worden over annulering of verplaatsing van de middag.

info

Roosmarie Manders
roosmarie.manders@vnb.nl
www.vnb.nl/nieuws/168/bijzonder-ontmoeten-tijdens-wandeling-in-het-land-van-cuijk

organisatieVNB
locatieH. Martinuskerk, Kerkstraat 8
plaatsCuijk (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl