Vandaag is maandag 23 november  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 27 november    Evangelie van 2020-11-27
begintijd13:30 uur
eindtijd20:30 uur
 titelBlack FRIarDAY - Feest van de Eenvoud
beschrijving

Pak ik de fiets of toch de auto? Koop ik nieuw of bij de kringloop? Shop ik bij de multinational of lokaal? En hoeveel spullen heeft een mens nu eigenlijk nodig? In de zoektocht naar een meer eenvoudig leven zijn dit de vragen die je bezig kunnen houden.

Misschien zoek jij ook naar een manier om te leven van genoeg. Een leefstijl die de aarde en je medemens laat bloeien, in plaats van verder uitput. Wees dan van harte welkom op BLACK FRIARDAY, het Feest van de Eenvoud op 27 november 2020, de dag van het grote koopfestijn Black Friday.

Dominicanen worden ook wel Black Friars genoemd, vanwege de zwarte mantel over hun witte habijt. Ruim acht eeuwen geleden begonnen zij hun kloosterorde als bedelbroeders. Nog steeds doen zij de gelofte van armoede als ze intreden.

Op Black Friarday biedt het Dominicanenklooster Zwolle een programma rondom de eenvoudige leefstijl van deze broeders. Welke rijkdom brengt dat hen en tegen welke dilemma’s lopen zij aan? Ontmoet de broeders en elkaar op Black Friarday. Misschien vind je, op de drempel van de meest materialistische maand van het jaar, nieuwe bezieling. Gratis.

Gelofte van eenvoud
Wil je je langer dan één dag verdiepen in eenvoudig leven? Overweeg dan om op Black Friarday een Gelofte van Eenvoud af te leggen. Met het uitspreken van deze gelofte wijd jij je een jaar toe aan de zoektocht naar een eenvoudig(er) leven. Het klooster organiseert in dat jaar acht ontmoetingen om elkaar aan te moedigen en te inspireren.

info

programma@kloosterzwolle.nl
www.kloosterzwolle.nl/programma/black-friarday

locatieDominicanenklooster, Assendorperstraat 29
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl