Vandaag is vrijdag 7 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1 6226 GN Maastricht (043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 12 mei    Evangelie van 2021-05-12
(Sint Pancratius)
 titelPelgrimini Klein-Lourdes Tienray
beschrijving

Dit voorjaar biedt het Huis voor de Pelgrim minipelgrimages van één dag aan naar inspirerende plekken in Nederland. Deze pelgrimini’s zijn een nieuw initiatief én coronaproof. De deelnemers komen op eigen gelegenheid naar de afgesproken locatie. Daar wordt een programma aangeboden, waarbij het voor iedereen mogelijk is om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Klein-Lourdes - Tienray
Nederland kent een eigen Lourdes: Tienray. Eind 19e eeuw kreeg het dorpje in Noord-Limburg van de paus de toestemming om zich officieel Klein-Lourdes te noemen. Er kwam een Lourdesgrot, een kruiswegpark met processiepaden. De pelgrims die niet naar het echte Lourdes konden gaan, maakten een alternatieve bedevaart naar Klein-Lourdes.

In deze coronatijd kunnen we nu nog niet naar Frankrijk, maar wel naar Klein-Lourdes. Onze eerste Pelgrimini gaat daar naartoe. Op woensdag 12 mei. We beginnen de dag met een Lourdesmis. Na de lunch is er een feestelijke Mariahulde. We sluiten af met koffie en – uiteraard – Limburgse vlaai. Kosten €19,- Er is plek voor 20 deelnemers.

Pelgrimini’s zijn mini-bedevaarten van één dag met een coronaproof programma.

info

(043) 3 215 715
huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/pelgriminis/aanmelden

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatie
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl