Vandaag is maandag 20 september  

categorie categorie kamp
kamp
wanneerzaterdag 28 augustus t/m zaterdag 4 september    Evangelie van 2021-08-28
(Sint Augustinus)
 titelZeilkamp Noventus
beschrijving

Om de gebruikelijke quote van 2021 te gebruiken ” We mogen weer! “. Deze zomer gaan we op onze gebruikelijke accommodatie Holtus eiland in Loosdrecht zeilen. Er zal dit jaar voor zowel de jongens als de meisjes een volledige zeilweek georganiseerd worden. Het kamp zal plaatsvinden van zaterdag 28 augustus 2021 tot en met zaterdag 4 september 2021.

Zeilkamp Noventus is initiatief door het bisdom Den Bosch. Het zeilkamp wordt georganiseerd op en in de buurt van het Holtus eiland. Dit eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen te Utrecht, omringd door alleen maar water en natuur. Ideale omstandigheden voor een zeilkamp dus! 

Tijdens kamp zijn er 3 verschillende niveaus waarin gezeild wordt: De fokkematen, de stuurmannen en de schippers. Als je voor de het eerst meegaat leer je wat je moet kennen om een echte fokkemaat te worden. Zodra je dat diploma gekregen hebt, kan je door naar de stuurmannen en daarna door naar de schippers. Daar zullen je zeilvaardigheden de ultieme test tegemoet gaan. De niveaus zijn ongeveer gelijk aan de gecertificeerde CWO diploma’s CWO 1, CWO 2 en CWO 3. Overigens is de inhoud van het kamp is voor jongens en meiden hetzelfde. 

Ook staat in het kamp het geloof centraal. Onder de begeleiding van de kamppriester gaan we samen in gesprek over het katholieke geloof en vieren we ’s ochtends een korte mis. Het maakt niet uit of je vaak of zelden in de kerk komt, iedereen is welkom. 

Het kamp kost 250 euro. We eten allen samen in een grote eettent en verblijven op een woonboot op het eiland zelf. De doelgroep van het kamp is tieners die na de zomer op de middelbare school zitten (12-18jr).

info

info@bisdomdenbosch.nl
www.zeilkampnoventus.nl

locatieHoltus eiland
plaatsLoosdrecht (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl