Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 23 t/m vrijdag 27 augustus 2021    Evangelie van 2021-08-23
(Sint Rosa van Lima)
begintijd10:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelZomercursus gregoriaans
beschrijving

Van 23 tot en met 27 augustus 2021 organiseert de ACG een bijzondere Zomercursus Gregoriaans in de Kloosterkerk in Den Haag. Dit in nauwe samenwerking met de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium. De voertaal is Engels. Aanmelden kan tot 1 juni 2021.

Zangers en dirigenten, muziekstudenten (aan conservatoria en universiteiten) en jonge wetenschappers kunnen in diverse ervaringsniveaus deelnemen. We werken in vier groepen: twee groepen voor zangers en twee voor dirigenten, beide opgesplitst in basis en gevorderd. Uiteenlopende benaderingen van het gregoriaans komen aan bod, met speciale aandacht voor recente onderzoeksresultaten. Er zijn lezingen en concerten. Wij streven naar 80 deelnemers uit binnen- en buitenland.

Het docententeam bestaat uit: Anthony Zielhorst (algemeen cursusleider / docent dirigenten basis), Simone van den Dool (zangers basis), Eugeen Liven D’Abelardo (zangers gevorderd), Jaan-Eik Tulve (dirigenten gevorderd).

Voor het geven van de lezingen zijn uitgenodigd: Joost van Gemert (debatten over het gregoriaans vanaf ca. 1800 en het werk van Solesmes), Marcel Zijlstra (gregoriaanse semiologie), Kees Pouderoijen (compositietechnieken in het Karolingisch gregoriaans), Franco Ackermans (melodische restituties door AISCGre), Leo Lousberg (de signaalfunctie van gregoriaanse microtonen), Antoine Bodar (betekenis van het gregoriaans voor de West-Europese cultuur), Bart Jaski (oude handschriften in de muziekbibliotheek van de Utrechtse Universiteit).

Berichtgeving en documentatie zal in het Engels èn het Nederlands verstrekt worden. Deelnemers krijgen na afloop een certificaat.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn inclusief maaltijden en consumpties.
(Let op: de cursus biedt géén mogelijkheid tot overnachting)

  • reguliere cursist € 450
  • studenten € 250
  • studenten KC € 150
  • dagcursist / hospitant € 90
  • 5 lezingen met passe-partout € 80
  • 1 lezing € 20

De aanmelding staat open tot 1 juni 2021.

info

www.gregoriaans-platform.nl

locatieKloosterkerk, Lange Voorhout 4
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl