Vandaag is dinsdag 22 juni  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 13 mei    Evangelie van 2021-05-13
(Hemelvaartsdag / Sint Servatius)
 titelOnline Marialezing - Moeder-overste Esperanza
beschrijving

In het kader van de Mariamaand in mei organiseert het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, drie Marialezingen. Vanuit verschillende invalshoeken wordt Maria belicht: Maria als moeder, devotie tot Maria en het leven van Maria in de kunst.

Zondag 9 mei - Maria als moeder
Dit is de eerste lezing uit de serie, met speciaal voor moederdag de titel: ‘Maria als Moeder’. Karmelietenzuster Elvira Maria vertelt vanuit het klooster Casa Carmeli in Vogelenzang over haar persoonlijke band met Maria en over haar voorbeeld als moeder.

Donderdag 13 mei - Devotie tot Maria
In deze tweede lezing uit de serie, op Hemelvaartsdag en het feest van Onze Lieve Vrouw van Fatima, wordt belicht: ‘Devotie tot Maria’. De toewijding tot Maria kent vele vormen. Moeder-overste Esperanza van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará vertelt over de devotie tot Maria in haar leven en geeft andere voorbeelden van Mariavereringen.

Zaterdag 29 mei - Het leven van Maria in beeld
In deze derde lezing uit de serie, op de feestdag van Onze Lieve Vrouw ter Nood, staat Maria in de kunst centraal: ‘Maria - haar leven in beeld’. Kunsthistorica Désirée Krikhaar was als gastconservator betrokken bij de succesvolle tentoonstelling ‘Maria’ in Museum Catharijneconvent en schreef het boek ‘Geen Dag zonder Maria’. In haar lezing geeft Krikhaar een overzicht van de levensloop van Maria vanaf haar geboorte tot haar hemelvaart. De geschiedenis van Maria is nauwelijks beschreven in historische bronnen, maar des te meer in apokriefe boeken en legenden. En juist deze prachtige verhalen hebben vanaf het vroege christendom tot de dag van vandaag geïnspireerd tot een schat aan kunstuitingen: van muurschilderingen tot mozaïeken, van iconen tot schilderijen en beelden. Deze derde lezing is fysiek - indien de coronamaatregelen dit toelaten.

YouTubekanaal OLV ter Nood
Om de lezingen online te volgen: vanaf 12.00 uur beschikbaar op het YouTubekanaal van Onze Lieve Vrouw Ter Nood: www.youtube.com/user/olvternood

info

info@onzelievevrouwternood.nl
www.onzelievevrouwternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl