Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie gebed
gebed
wanneervrijdag 14 t/m zaterdag 22 mei 2021    Evangelie van 2021-05-14
(Sint Bonifatius / H. Matthias)
 titelPinksternoveen in Coronatijd
beschrijving

Wat is een Pinksternoveen?
Een noveen (van het Latijnse woord ‘novena’, dat ‘negen’ betekent) is een gebed dat gedurende negen opeenvolgende dagen gebeden wordt. De oervorm van de noveen is de Pinksternoveen, die zijn wortels vindt in de Bijbel. Daar wordt beschreven hoe de Apostelen, samen met Maria, de moeder van de Heer, “eensgezind bleven volharden in het gebed”, tot aan de dag van Pinksteren, de komst van de heilige Geest.

Dit jaar
Voor de 28e keer zouden in het Groene hart katholieke en protestantse kerken het Pinksternoveen bidden. Iedere avond in een andere kerk. Trouwe gelovigen rijden dan ook iedere avond naar de kerk waar het gebed en de gebedsviering plaatsvindt. Maar ook nu is het niet mogelijk.

Dominee Van Dijk uit Zevenhoven en diaken André van Aarle hebben het plan opgepakt om toch met vele mensen te bidden. Dit wordt online gedaan.

Vanaf vrijdag 14 mei tot en met zaterdag 22 mei zal er een kort gebed zijn vanwege het Pinksternoveen. Dat wordt uitgezonden op het YouTube kanaal van parochiefederatie Zevenhoven en die van de protestantse gemeente van Zevenhoven. Verder zullen ook op andere sociaal media de gebedsfilmpjes worden verspreid ze mogen onbeperkt worden gedeeld.

YouTube
Als u zich abonneert (gratis) op één van de YouTube kanalen dan krijgt u ook een melding als de uitzending begint.
De Youtube site van de Clara & Franciscusfederatie is: tv.rkgroenehart.nl
De Youtube site van de protestantse gemeente is: Youtube.com/pgzevenhoven

info

www.rkgroenhart.nl

locatieOnline
plaatsZevenhoven (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl