Vandaag is dinsdag 22 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 18 juni    Evangelie van 2021-06-18
 titelOnline Kerktoetredersdag
beschrijving

Elk jaar zijn er tientallen mensen in parochies van het bisdom Rotterdam die toetreden tot de Katholieke Kerk. Tot vorig jaar was het mogelijk om een bisdombrede ‘kerktoetredersdag’ te houden met een gezamenlijke eucharistieviering, ontmoeting en kennismaking. Dit jaar wordt de ‘kerktoetredersdag’ online gehouden als Teams bijeenkomst.

Bisschop Van den Hende nodigt de kerktoetreders hiervoor uit via de pastorale beroepskrachten die hen in de parochies hebben begeleid.

“We willen deze ontmoeting dit jaar graag online houden als Teams bijeenkomst, omdat het belangrijk is om samen te komen als gemeenschap van gelovigen”, schrijft de bisschop aan de kerktoetreders. “De Kerk van Rotterdam noemen wij vaak ‘een netwerk van liefde’. Het is een netwerk waarin we met elkaar verbonden zijn rond Christus, zoals de ranken van de wijnstok (Johannes 15, 5). Het is een netwerk waar we elkaar kunnen opbouwen, bemoedigen en als leerlingen van Jezus steeds meer kunnen groeien in geloof.”

Bij de online ‘kerktoetredersdag’ worden de deelnemers ingedeeld in groepen. De bijeenkomst wordt telkens gehouden voor een kleiner gezelschap als ontmoeting van anderhalf uur:

  • vrijdag 18 juni 2021
  • donderdag 24 juni 2021
  • vrijdag 25 juni 2021

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/online-kerktoetredersdag-1

organisatieBisdom Rotterdam
locatieOnline
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl