Vandaag is donderdag 26 mei
Hemelvaartsdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 31 januari t/m zaterdag 5 februari    Evangelie van 2022-01-31
(Heilige Don Bosco)
 titelAd Limina bezoek NL bisschoppen *UITGESTELD*
beschrijving

De Rooms-Katholieke bisschoppen van Nederland, die eind januari 2022 op Ad limina bezoek zouden gaan naar Rome, hebben gevraagd om uitstel in verband met de coronasituatie in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen en de onzekerheid over de ontwikkeling van de omikron virusvariant, vinden de bisschoppen het niet verantwoord om als groep naar Rome te reizen en daar in korte tijd meerdere bijeenkomsten te hebben.

Kardinaal Marc Ouellet, prefect van de Congregatie voor de Bisschoppen, heeft laten weten akkoord te gaan met het verzoek om uitstel. Hij begrijpt en onderschrijft de redenen die de Nederlandse bisschoppen hiervoor hebben aangegeven. Hij laat weten dat er naar een nieuwe datum zal worden gezocht in overleg met de Nederlandse bisschoppen.

________________________

De Nederlandse bisschoppen hebben van de nuntiatuur een nieuwe datum ontvangen voor hun Ad Limina bezoek, dat in eerste instantie in maart 2021 zou plaatsvinden. Het bezoek aan Rome is in verband met de coronapandemie uitgesteld naar maandag 31 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022.

Ook nu wordt aangegeven dat de nieuwe datum onder voorbehoud is van de ontwikkelingen in de coronapandemie. Bij ongewijzigde omstandigheden zal het bezoek echter op de aangekondigde datum plaatsvinden.

info

www.rkkerk.nl

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl