Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 12 september 2021    Evangelie van 2021-09-12
 titelBernardusdagen
beschrijving

De Bernardusdagen 2021 vinden plaats op de zondagen 22 & 29 augustus en 5 & (11)12 september 2021. Tijdens de Bernardusdagen is in de kerk van ieder dorp een tentoonstelling ingericht. Objecten die aan de historische band tussen de kerk en de Bernardusabdij herinneren, worden uitgelicht en beschreven.

Op elke locatie komt een ander thema aan bod:

1) Hoeven:
Kerk St. Jan de Doper: De Bernardusverering in West-Brabant.
De laatste kans om deze bijzondere kerk te komen bewonderen want deze kerk sluit eind 2021 en krijgt een nieuwe functie als Dorpshuis.

2) Oudenbosch:
Het interieur van de basiliek – het werk van pastoor De Wit, kloosterling van de Bernardusabdij. Hier is ook de tijdbalk te zien die de geschiedenis van de Bernardusabdij en zijn West-Brabantse bezittingen in beeld brengt. (zie foto hieronder)

3) Oud Gastel:
Het interieur van de ‘nieuwe’ kerk – het werk van pastoor Damen, kloosterling van de Bernardusabdij.

4) Wouw:
De zeventiende-eeuwse koorbanken van de Bernardusabdij.

info

www.bernardusdagen.nl

locatieHoeven, Oudenbosch, Oud Gastel & Wouw
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl