Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Cursus
cursus
Interdiocesane Dienst voor GezinsPastoraal
(IDGP)

Interdiocesane Dienst voor GezinsPastoraal

Website E-mail

De IDGP bevindt zich in de gebouwen van het Maria-Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6
3000 Leuven

016/32 84 29
016/32 84 30

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 9 oktober    Evangelie van 2021-10-09
begintijd08:45 uur
 titelBasiscursus Godly Play
beschrijving

Ben je op zoek naar een creatieve en ervaringsgerichte manier om Bijbelverhalen te verkennen met kinderen (vanaf 3 jaar), jongeren of volwassenen? Wil je hen op een speelse manier vertrouwd maken met Bijbelverhalen, parabels en liturgie?

Wereldwijd wordt Godly Play ingezet bij godsdienstonderwijs en catechese, in de pastorale zorg in ziekenhuizen en zorg- voorzieningen (bij ouderen en bij mensen met een beperking), bij bezinningen en vormingen met volwassenen, ...

Deze internationaal erkende basiscursus geeft de nodige training en achtergrond om zelf aan de slag te gaan als Godly Play begeleider. Je wordt hierbij begeleid door twee erkende Godly Play trainers.

Wil je graag zelf aan de slag? Heb je een werkveld voor ogen waarin je kan groeien als verteller? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Het aantal plaatsen is beperkt.

Programma

Dag 1 - van 8.45 tot 18.00 uur
We verkennen en oefenen de ‘heilige verhalen’, zoals ‘de uittocht’ en ‘de schepping’, die blijk geven van Gods aanwezigheid door-heen de geschiedenis.

Dag 2 - van 8.45 tot 18.00 uur
We duiken in ‘parabels’, zoals ‘het mosterd-zaadje’ en ‘de kostbare parel’ en ontdekken hoe die ons kunnen blijven verwonderen.

Dag 3 - van 8.45 tot 17.30 uur
We ronden af met een verkenning van ‘liturgische verhalen’, zoals ‘het kerkelijk jaar’ of ‘het doopsel’.

Terugkomdag - van 9.00 tot 16.30 uur
Na een nieuw verhaal gaan we aan de slag met concrete situaties. We verkennen de volledige waaier aan Godly Play verhalen en maken zelf een liturgische wandkalender.

NB. Een certificaat van Godly Play begeleider kan enkel uitgereikt worden na het volgen van deze dagen. Opgelet: indien de cursus semi-digitaal zou moeten doorgaan, worden deze inhouden verspreid over de vier zaterdagen.

Details

  • Deelnamekosten: € 385 (inclusief begeleiding, vier lunchen met broodjes en verse soep, koffie en gebak, het Godly Play Basisboek en een starterset met vertelmateriaal)
  • Aantal deelnemers: 11 tot 12
  • Als de deelnameprijs je voor een probleem stelt, dan kan je IDGP contacteren

info

idgp@kerknet.be
www.gezinspastoraal.be
www.godlyplayvlaanderen.be

organisatieInterdiocesane Dienst voor GezinsPastoraal
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl