Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 10 oktober 2020 t/m zondag 31 oktober    Evangelie van 2020-10-10
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelExositie 800 jaar Munsterkerk
beschrijving

In museum Het Cuypershuis in Roermond is tot en met 31 oktober de expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ te zien.

De stichting van de Munsterabdij – acht eeuwen geleden - was belangrijk voor Roermond en droeg bij aan de verdere ontwikkeling van de stad. De Munsterkerk is tegenwoordig nog het enige zichtbare onderdeel van dit voormalige klooster van de cisterciënzers. In de 19e eeuw werd de Munsterkerk aanzienlijk gerestaureerd door architect Pierre Cuypers en kreeg de kerk zijn herkenbare twee torens. Binnen in de kerk is, naast een uniek praalgraf, ook een kopie te zien van een van de oudste schilderijen uit de Nederlandse geschiedenis: de Roermondse Passietafel.

In een speciale openingsfilm bezoekt presentator Luuk Heezen Roermond om te ontdekken waarom de Munsterkerk zó bijzonder is.

info

www.cuypershuis.nl/nl

locatieCuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl