Vandaag is maandag 5 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 3 april 2022    Evangelie van 2021-08-28
(Sint Augustinus)
 titelTentoonstelling - Geloof in Geluk
beschrijving

Een grote levensvraag. Sinds mensenheugenis zoekt de mens naar geluk. Het gevoel kent vele vormen, ieder mens ervaart geluk op zijn eigen manier.

Van zaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 3 april 2022 is in de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem een tentoonstelling te bekijken over geluk.

Afgelopen jaren zijn we gezonder en welvarender geworden, maar toch staat het levensgeluk van veel mensen onder druk. In Geloof in Geluk worden bezoekers uitgenodigd om stil te staan bij hun eigen geluk. Vanaf 28 augustus is in de Haarlemse KoepelKathedraal de bijzondere tentoonstelling Geloof in Geluk te ervaren. Verschillende vertellers, waaronder kunstenaars, schrijvers, theologen en musici, reflecteren in Geloof in Geluk op het onderwerp. De bijdragen bestaan uit beeldende kunst, fotografie, composities, video’s, gedichten, korte overwegingen en podcasts. Het merendeel van de onderdelen zijn in opdracht voor de tentoonstelling gemaakt en niet eerder gepresenteerd.

Geloof in Geluk gaat over de zoektocht naar geluk, het verbeelden van het gevoel en het delen van geluk. Ervaar het hemels geluk aan de hand van een speciaal ontwikkelde orgelcompositie, krijg inzicht in je eigen geluk door het lopen van een labyrint en beluister prachtige persoonlijke verhalen over wat geluk kan betekenen. Ontdek de kunstobjecten die reageren op het thema en leer van de verhalen van heiligen en over wat zij opofferden om geluk te bereiken.

Deelnemers

Anton ten Klooster
Antoine Bodar
Bina Chirino
Bisschop Jan Hendriks
Bob Wegkamp
Ramon Mangold
Dafne Arlman
Diana Nieuwold
Emma van Hooff
Jos Wienen
Lars Gerfen
Leo Fijen
Maaike Lut
Martijn Duifhuizen
Kees Wisse
Matteo Myderwyk
Mirjam van der Vegt
Peter van Asselt
Tini Brugge
Robin van Galen
Sanne Vogel
Simone de Groot
 
 

Openingstijden

  • Maandag t/m zaterdag: 10.30 - 17.00 uur
  • Zondag: 12.00 - 17.00 uur
  • Elk kwartier start een shift voor een beperkt aantal bezoekers
  • De laatste shift start om 16.15 uur

info

www.koepelkathedraal.nl/geloof-in-geluk

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl