Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Muziek
muziek
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 3 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-03
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelJubileumconcert 150 jaar orgel Mozes en Aaron
beschrijving

Op 3 oktober organiseert Sant’Egidio het concert “Transitus. Een muzikale reis van vriendschap tussen mensen, volken en natuur” in de Mozes en Aäronkerk vanwege het 150-jarig bestaan van het Philbert/Adema-orgel.

Het wordt een gevarieerd programma met de première van een nieuwe compositie van de beroemde componiste Kate Moore. Het Philbert/Ademaorgel is een bijzonder Frans-romantisch monumentaal orgel dat is bespeeld door toonaangevende organisten als Camille Saint-Saëns en Charles-Marie Widor.

Het concert op de vooravond van de feestdag van Franciscus weerspiegelt de geestelijke erfenis van deze populaire heilige. Hij zette zich in voor de armen, de natuur en de interreligieuze dialoog. Franciscus is een belangrijk voorbeeld voor de Gemeenschap van Sant’Egidio die sinds 2014 vanuit de Mozes en Aäronkerk werkt aan ontmoeting en vriendschap tussen arm en rijk, buurtgenoot en toerist, jong en oud en zich wereldwijd inzet voor interreligieuze dialoog en vrede. Het wordt een gevarieerd programma waarin behalve het orgel ook een tenor, een harp en een sopraansaxofoon zullen klinken.

Sant’Egidio nodigt buurtbewoners, Amsterdammers, andere geïnteresseerden en al haar vrienden uit om kennis te maken met het prachtige veelzijdige orgel en het jubileum mee te vieren.

Met medewerking van:

  • Daniel Nunes (orgel)
  • Beate Loonstra (harp)
  • Tom Sanderman (sopraansaxofoon)
  • Georgi Sztojanov (tenor)

Aanmelding verplicht per e-mail.

info

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
www.facebook.com/MuziekindeMozes
www.instagram.com/mozesenaaronkerk

organisatieSant Egidio
locatieMozes en Aaronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl