Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 11 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-11
(H. Johannes XXIII)
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelMeet&Greet Kerkbalans
beschrijving

Op 11 oktober organiseert Bisdom Rotterdam een bijeenkomst (20.00-22.00 uur) rond Kerkbalans, met het oog op de voorbereidingen van de actie door parochiebesturen en werkgroepen Kerkbalans.

Deze bijeenkomst vindt plaats op locatie in Den Haag (ontmoetingsruimte Church of our Saviour). Als u niet in de gelegenheid bent om te komen, of wanneer u verkoudheidsklachten hebt, kunt u de bijeenkomst thuis online volgen via Teams.

Op deze avond zal Ad Sosef van het Actie Kerkbalans Servicecentrum aangeven wat de Kerkbalansopbrengsten zijn van parochies in het bisdom Rotterdam in het bijzondere jaar 2020. Onder de noemer ‘hoe staan we ervoor?’ zal ook de goede voortgang van de implementatie van DocBase en Exact Online ter sprake komen en de mogelijkheden die deze applicaties u bieden voor de actie Kerkbalans.

Het Actie Kerkbalans Servicecentrum wil werkgroepen Kerkbalans ondersteunen en ontzorgen waar het gaat om het maken van een mooie Kerkbalansfolder. Celine Timmerman is bereid gevonden om parochies hierbij te ondersteunen met een professionele tekstredactie en opmaak. Zij zal op deze avond de werkwijze toelichten. Het bisdom heeft contact gelegd met De Zalige Zalm, zodat gebruik kan worden gemaakt van hetzelfde systeem als waar veel parochiebladredacties in het bisdom mee werken. Celine Timmerman werkt als journalist/tekstschrijver en is in het bisdom onder meer bekend als schrijver voor Tussenbeide.

Vanwege de onderlinge uitwisseling die een belangrijk onderdeel is van de meet & greet worden deelnemers gevraagd om vooraf per mail antwoord te geven op twee vragen:

  1. Tijdens de online bijeenkomst over Kerkbalans op 10 mei sprak bisschop Van den Hende over de middelen die nodig zijn voor de zending van de Kerk. De bisschop stelde concreet de vraag: hoe kunnen we nieuwe mensen uitnodigen om mee te gaan doen met de actie Kerkbalans en zo de betrokkenheid vergroten? (Zie Tussenbeide zomer 2021, of het nieuwsbericht op bisdomrotterdam.nl/kerkbalans)
    Vraag: kunt u als parochie in 2022 nieuwe mensen uitnodigen om mee te doen aan Kerkbalans om het draagvlak te verbreden, hoe wilt u dat doen?

    ­
  2. Sinds enkele jaren houden verschillende parochies en het bisdom een startmoment voor de actie Kerkbalans. Dit is vaak een mooi moment samen met de vrijwilligers en een manier om de media te interesseren om over Kerkbalans te berichten
    Vraag: organiseert u als parochie/geloofsgemeenschap een startmoment en hoe ziet dat eruit?

Mailt u ons s.v.p. vóór 1 oktober via onderstaand e-mailadres. We zullen tijdens de bijeenkomst ingaan op uw reacties.

Aanmelden graag vóór 1 oktober via economaat@bisdomrotterdam.nl (zowel wanneer u aanwezig bent bij de meet & greet in de ontmoetingsruimte Church of our Saviour als wanneer u online aansluit).

info

economaat@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieOntmoetingsruimte Church of our Saviour, Bezuidenhoutseweg 157
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl