Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 18 oktober    Evangelie van 2021-10-18
begintijd20:00 uur
 titelSint-Jansavond - Dom Bernardus - Algerije
beschrijving

Maandagavond 18 oktober 2021 spreekt Dom Bernardus, abt van de Trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot over het leven van de monniken van Tibherine (Algerije). In het voorjaar van 1996 werden zeven Trappisten ontvoerd en vermoord. Hun leven te midden van de lokale moslimbevolking werd indrukwekkend verfilmd in ‘Des hommes et des Dieux’. Dom Bernardus spreekt over hun leven en sterven en hun betekenis voor de Kerk van vandaag.

Aanvang 20.00 uur op de plebanie.
Opgeven via het parochiesecretariaat. secretariaat@mariajohannes.nl

Sint-Jansavonden
De Sint-Jansavonden zijn bezinningsavonden met een gastspreker. Dit jaar is
de rode draad door deze avonden dat er telkens een andere religieuze of
monastieke stroming wordt belicht.

Kathedraalschool
Vanaf september gaat er in ’s-Hertogenbosch een nieuwe school open: De Kathedraalschool. Iedereen die dieper wil doordringen in het geheim van ons geloof is van harte uitgenodigd het aanbod te bestuderen. Voor allen is er een mogelijkheid tot verdieping van geloof en versterking van inspiratie. Er wordt geen bijzondere voorkennis gevraagd, enkel een onderzoekende open houding en de wil om te onderzoeken hoe geloof ons leven kan versterken. Ons geloof vindt zijn basis in de Liefde van God die ons draagt. In vertrouwen op die liefde mogen wij leren om zelf ook voor anderen een thuis te zijn. Leren is niet alleen iets van het hoofd. Als het daar bij zou blijven waren we niets meer dan wandelende encyclopedieën. Leren kan leiden tot nieuwe inzichten die weer doorwerken in ons gedrag en onze manier van leven. Zo wordt ons leven een avontuur van nieuwe ontmoetingen met de Liefde van God die we op steeds meer plekken leren ontdekken. Een liefde die wij dan zelf zichtbaar mogen maken. In vreugde en eenvoud.

info

secretariaat@mariajohannes.nl
www.mariajohannes.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl