Vandaag is zaterdag 4 december  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 22 t/m vrijdag 26 november    Evangelie van 2021-11-22
 titelRetraite - Mgr. vd Hout - Deuteronomium
beschrijving

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 november 2021 wordt in het Gastenkwartier van de Abdij van Postel een retraite gehouden voor priesters, religieuzen en lekengelovigen (m/v).

Tijdens deze retraite is er tijd voor stilte en gebed. Dagelijks sluiten we aan bij de H. Mis en het getijdengebed van de abdijgemeenschap. Elke dag worden er twee inleidingen verzorgd rond het onderwerp:

Meditaties over het boek Deuteronomium
door Mgr. Ron van den Hout

Cornelis Franciscus Maria (Ron) van den Hout werd geboren in 1964 en groeide op in de buurt van Tilburg. Na zijn middelbare school studeerde hij op het diocesaan seminarie in Den Bosch.

Na de priesterwijding op 5 juni 1993 en na een jaar als priester te hebben gewerkt in het centrum van Helmond werd hij naar Rome gezonden voor het behalen van een licentiaat aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana (Bijbelse theologie).

Teruggekeerd in Nederland werd hij pastoor in verschillende parochies en later deken (2009) en vicaris-generaal (2012). Hij gaf tevens les op het Sint-Janscentrum, Rolduc en Bovendonk. In 2009 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op het boek van de profeet Zacharia.

Mgr. Van den Hout werd op 1 april 2017 door paus Franciscus benoemd tot de vijfde bisschop van Groningen-Leeuwarden. Op 3 juni 2017 werd hij tot bisschop gewijd en nam hij de zetel van het bisdom Groningen-Leeuwarden in bezit. Als wapenspreuk koos hij “In exilio spes” - “In ballingschap is er hoop”.

info

0496 / 50 15 23
gastenkwartier@abdijpostel.be
www.abdijpostel.be

locatieAbdij van Postel, Abdijlaan
plaatsMol (België)
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl