Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 16 oktober    Evangelie van 2021-10-16
begintijd13:30 uur
 titelFranciscuswandeling in de Lieskampen
beschrijving

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 houdt de Franciscusparochie Bommelerwaard in samenwerking met de Natuurwacht Bommelerwaard meerdere malen een Franciscuswandeling door natuurgebied De Lieskampen.

We gaan wan­de­len in het prach­tige natuur­ge­bied De Lies­kampen, dat ligt ten zuidwesten van het dorp Gameren. Het is gelegen aan de Jan Stuversdreef. De Lies­kampen is wat biodiver­si­teit betreft het rijkste binnen­dijkse natuur­ge­bied. Er komen meer dan twin­tig soorten libellen en vlin­ders voor. Ook het aantal broedvogels is bij­zon­der: zes­tig. In de scheme­ring kun je er altijd wel reeën zien.

In de maand van Fran­cis­cus, ok­to­ber, gaat de natuur in ruste. Veel vogels zijn al naar Afrika gevlogen. Vlin­ders en libellen hebben hun eitjes afgezet en zijn verdwenen. Het wachten is op de lente. In de stilte van het najaar is nog genoeg te beleven. De gids van de Natuurwacht Bom­me­ler­waard neemt ons gedurende an­der­half uur mee de natuur in en zal ons laten genieten van dit prach­tige natuur­ge­bied.

  • Zaterdag 16 oktober 13.30 uur
  • Zaterdag 16 oktober 15.30 uur
  • Zondag 17 oktober 13.30 uur
  • Zondag 17 oktober 15.30 uur

info

acvanbalken@upcmail.nl
www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieDonkerkade
plaatsGameren (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl