Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 6 november 2021    Evangelie van 2021-11-06
begintijd11:00 uur
 titelRequiemviering overleden defensiepersoneel
beschrijving

Requiemviering 2021 ook dit jaar, vanwege Covid-19, alleen toegankelijk voor nabestaanden van overleden Defensiepersoneel.

De Nationale Requiemviering, georganiseerd door het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst RKGV van het Ministerie van Defensie vindt ieder jaar plaats op Allerzielen of op de eerste zaterdag na Allerzielen, de dag waarop de Rooms-Katholieke kerk haar overledenen gedenkt.

Dit jaar is dat op zaterdag 6 november 2021 in de Sint-Odulphuskerk in Best.
De pontificale Hoogmis begint om 11.00 uur. Celebrant is Krijgsmacht Bisschop Mgr. E. de Jong. Concelebranten zijn Vicaris-Generaal Mgr. A.J.J. Woolderink en Lic H.J. Bouman, kanselier Militair Ordinariaat. Diaken van dienst is Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier J.P. Thöni.

Ondanks de aangekondigde versoepeling van de Coronamaatregelen per 25 september en het afschaffen van de 1,5 meter afstand heeft het bestuur van het NKT, in haar laatste bestuursvergadering, besloten om de herdenkingsdienst op 6 november door te laten gaan, maar uitsluitend voor de nabestaanden van het Defensiepersoneel.

Namens de Krijgsmacht zal de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, Luitenant-generaal Van Sprang aanwezig zijn en aan het einde van de viering de krans leggen.

Het NKT ziet ook af van de koffietafel na afloop en zal zorgen voor een lunchpakket zodat de bezoekers niet met een lege maag weer huiswaarts moet keren.

De reden voor de versobering van de dienst is gelegen in het feit dat de doelgroep die de viering bezoekt over het algemeen wat ouder is en dat wij onder geen enkele voorwaarde willen dat mensen toch nog besmet zouden raken.
Het Corona-virus is helaas nog steeds onder ons en daarom vragen wij aan iedereen om toch wat afstand te bewaren.

Iedere nabestaande die aanwezig is draagt zelf de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen gezondheid, maar vooral ook voor de gezondheid van andere kerkgangers.

De dienst is te volgen via een life stream verbinding:
bit.ly/requiemviering2021
Zo kan men thuis de dienst bijwonen en toch iets van verbondenheid voelen.

info

info@katholiekthuisfront.nl
www.katholiekthuisfront.nl

locatieSint-Odulphuskerk, Hoofdstraat 33
plaatsBest (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl