Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 21 november 2021    Evangelie van 2021-11-21
(Christus Koning / Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelWereldjongerendag Haarlem *ONLINE*
beschrijving

Zondag 21 november is de wereldjongerendag, het moment om als katholieke jongeren bij elkaar te komen rondom de bisschop. Helaas kan dat met de aangescherpte maatregelen niet meer fysiek. Daarom gaan we online. We bidden gezamenlijk de rozenkrans en luisteren naar Mgr. Hendriks.

_____________________

Op het hoogfeest van Christus Koning roept de Paus ons jongeren op om samen te komen rond de bisschop! Het is ontzettend belangrijk dat wij jongeren elkaar opzoeken en samen komen om ons geloof te vieren en daarover te delen. Jij bent van harte uitgenodigd om zondag 21 november de Mis te vieren waarin onze bisschop, Mgr. Hendriks, voorgaat en een dag samen te komen met jongeren vanuit het hele bisdom.

Programma
Na het vieren van de H. Mis om 10 uur in de kathedraal komen we samen rond onze bisschop Hendriks voor een moment waarin hij vertelt over het belang van gemeenschap. Samen kerk zijn is één van de vier aandachtspunten, die hij bij aantreden van zijn functie als hoofdbisschop van ons bisdom heeft aangekondigd om de komende jaren op te focussen. Dat sluit mooi aan bij de synode over de synodale weg, waar Paus Franciscus ons tevens oproept om na te denken over samen kerk zijn rond gemeenschap, participatie en missie.

Na de lunch is er een keuze optie tussen een workshop doedelzakspelen of een rondleiding door de kathedraal met aandacht voor de wezens van de kathedraal en de geloof in geluktentoonstelling. De dag sluiten we gepast af met een lekkere borrel in het bisschopshuis.

Details

  • Wie: 16 - 30 jaar
  • Wat: Wereldjongerendag 2021
  • Waar: Kathedrale Bavo, Leidsevaart 146 te Haarlem
  • Wanneer: Zondag 21 november 2021
  • Hoe laat: 10.00 - 17.00 uur (start met de H. Mis in de kathedraal)
  • Entree: € 6

info

www.jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/21-nov-wereldjongerendag

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieOnline
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl