Vandaag is zaterdag 25 juni
Onbevlekt Hart van Maria
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 19 t/m zondag 21 augustus    Evangelie van 2022-08-19
 titelGoed toeven op de Hooge Berkt
beschrijving

Wandelmaat organiseert klooster- en pelgrimswandelingen.

Waar gaan we naartoe?
De Hooge Berkt  ligt aan de rand van het dorp Bergeijk. In de directe omgeving kan je al goed wandelen, maar soms zullen we een  klein stukje met de auto gaan om meteen in mooi wandelgebied te beginnen. Het landschap van de Kempen wordt kenmerkt door de afwisseling van bos, hei en akkers met hier en daar een riviertje of ven. 

Wat gaan we doen?
In deze dagen lopen we in één van vele  stille natuurgebieden rond Bergeijk. Het gaat daarbij niet om de kilometers, maar om het onderweg zijn in de natuur, waardoor er ruimte is om genieten en te bezinnen. Daarom zullen we ook regelmatig in stilte wandelen. Op zaterdag is een dag wandeling  in het grensgebied  rond de Achelse Kuis. ’s Avonds is er gelegenheid tot uitwisseling en contact met mensen van de gemeenschap. 

Bij wie zijn we te gast?
We zijn te gast in de Gemeenschap De Hooge Berkt. Ruim 50 jaar geleden is de groep begonnen met een handjevol RK mensen op zoek naar religieuze vernieuwing.  Uitgegroeid tot een oecumenische gemeenschap van een dertigtal mensen die samen christelijk leven concreet vorm willen geven in hun samenleven, waarbij ook gasten, op zoek naar bezinning en verbinding altijd welkom zijn.

Er zijn dagelijks gebedsdiensten in de kapel, er wordt gezamenlijk gegeten. Gewoond wordt er in diverse huizen die verspreid over het terrein liggen. Ook de gastenkamers zijn in verschillende huizen.

Goed om te weten
De Hooge Berkt is per OV redelijk goed bereikbaar. Op het terrein kun je gratis parkeren. In de reisbrief krijg je hiervoor de benodigde informatie. Op zondagmiddag nemen wij rond 15.00 uur weer afscheid van elkaar.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/433/goed-toeven-op-de-hooge-berkt

organisatieDe Wandelmaat
locatieGemeenschap De Hooge Berkt, Hooge Berkt 16
plaatsBergeijk (Noord-Brabant)
postcode55
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl