Vandaag is zaterdag 25 juni
Onbevlekt Hart van Maria
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 26 t/m zondag 28 augustus    Evangelie van 2022-08-26
 titelEen kunstzinnig klooster in de duinen
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
Tijdens deze reis verblijven wij in het  Sint-Liobaklooster in Egmond-Binnen, aan de kust ten zuidwesten van Alkmaar. Egmond is bekend vanwege twee benedictijnerkloosters. Wij bezoeken het vrouwenklooster dat hier in 1935 is gesticht.

Wat gaan we doen?
Het klooster ligt in een prachtige omgeving. De duinen, de zee en het bos liggen op loopafstand. Tijdens dit weekend maak je al lopend kennis met deze omgeving. Wij maken elke dag ten minste één wandeling, variërend in lengte van 3-10 kilometer. Op zondag lopen wij in stilte. Maar ook het klooster waar wij deze dagen verblijven is bijzonder. Samen bekijken wij tijdens deze dagen een film over het kloosterleven en bezoeken wij de expositieruimte van het klooster. Tijdens de gezamenlijke maaltijden, de vieringen en tijdens het gesprek met een van de kloosterlingen ervaar je de gastvrijheid van deze bijzondere en kunstzinnige plek. De kloostergemeenschap is een contemplatieve orde en leeft en werkt dus deels in stilte Er is tijdens dit weekend voldoende ruimte voor rust, natuur en spiritualiteit. En natuurlijk is er tijd en voldoende gelegenheid  voor de ontmoeting met je reisgenoten.

Bij wie zijn we te gast?
Het St.-Liobaklooster in Egmond-Binnen is in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis, een kunstenares. Zij had het visioen het monastieke kloosterleven te verenigen met het kunstambacht om daarmee in het levensonderhoud van het klooster te voorzien.

Kunst is er dan ook veel te zien in het klooster en het gastenverblijf. Er is een expositieruimte, waar producten worden verkocht. De kloosterlingen werken in het atelier en onderbreken hun werk voor de gebedsvieringen vier keer per dag en de maaltijden. Dat ritme zal in dit weekend ook uitgangspunt zijn voor onze dagen.

We eten apart van de kloosterlingen in het huiselijke gastenverblijf. Ieder wordt verzocht mee te werken aan een klimaat van rust en stilte, maar praten is toegestaan. We helpen bij het dekken van de tafels en de afwas. We hebben een eenvoudige eigen kamer met wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang.

Goed om te weten
Bij het klooster kun je gratis parkeren. Het klooster is per OV goed bereikbaar. De reis start vrijdag om 14.00 uur. Op zondag nemen wij rond 14.00 uur, weer afscheid van elkaar.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/436/een-kunstzinnig-klooster-in-de-duinen

organisatieDe Wandelmaat
locatieLiobaklooster, Herenweg 85
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl