Vandaag is zaterdag 25 juni
Onbevlekt Hart van Maria
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 17 t/m donderdag 20 oktober    Evangelie van 2022-10-17
 titelBenedictijnse Spiritualiteit in N-H
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
We gaan naar de Sint-Adelbertabdij vlakbij Egmond-Binnen. Dit dorp maakt deel uit van de drie Egmonden, waartoe ook behoren Egmond aan zee en Egmond aan de Hoef. Het strand en de Noordzee zijn ongeveer 3 km van de abdij verwijderd. In de omgeving vind je veel bloembollenvelden. Begin april beginnen de bollen langzaam uit te komen. Aan de rand van de duinen bij Egmond-Binnen ligt de Adelbertusakker. Op ongeveer 2 km van de abdij ligt de bedevaartskapel O.-L.-Vrouw Ter Nood nabij Heiloo. 

Wat gaan we doen?
Wij gaan vier dagen wandelen in de omgeving van de abdij. Dat betekent wandelen over het monnikenpad langs de bloembollenvelden, struinen door de duinen en het bos, lopen over het strand en langs de vloedlijn van de Noordzee. Tegelijkertijd zoeken wij ook de rust en de stilte van de abdij. Ook staan we stil bij het Benedictijnse gedachtegoed en gaan wij een oefenen met de Lectio Divina.

Bij wie zijn we te gast?
Bij deze wandelreis zijn we te gast bij de monniken van de oudste monnikenorde in West-Europa, de Benedictijnen. Deze orde is gesticht rond 550.

Met een onderbreking na de reformatie is in Egmond al meer dan duizend jaar een gemeenschap van Benedictijnse monniken te vinden die dagelijks bidt en werkt en in leven en werken ervan getuigt hoe goed een leven met God is.

Benedictijner monniken vormen een contemplatieve gemeenschap. Toch is de missie van de gemeenschap niet alleen God en elkaar te dienen, maar ook van daaruit naar buiten te getuigen van de ruimte die deze manier van leven geeft.

De missie krijgt gestalte in:

  • De gebedsdiensten en de dagelijkse eucharistie
  • Ontvangst van gasten in het gastenhuis
  • Cursussen en lezingen
  • Het Benedictijns Tijdschrift
  • Concerten
  • Boeken 
  • Religieuze artikelen, te koop in de abdijwinkel

De benedictijner monniken kennen een strikte dagorde van 05.30 uur tot 21.00 uur. Binnen dit tijdsbestek nemen zij deel aan zes gebedsdiensten (de ‘getijden’). Deze vinden - net als de maaltijden - op vaste tijdstippen plaats. Onze wandelingen stemmen we vanzelfsprekend af op het kloosterritme, zodat ook wij het kloosterleven kunnen ervaren en meebeleven.

Goed om te weten
Egmond Binnen is goed bereikbaar met auto en het openbaar vervoer. In de reisbrief krijg je hiervoor de benodigde informatie.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/424/goed-toeven-op-de-hooge-berkt

organisatieDe Wandelmaat
locatieSint Adelbertabdij, Abdijlaan 26
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl