Vandaag is zaterdag 10 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 29 t/m zondag 30 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-29
 titelVerstilling in pelgrimsklooster Emmaus
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
Tijdens dit weekendverblijf je in het kapucijnenklooster/Emmausklooster in Velp. Dit voormalig klooster wordt tegenwoordig ook wel ‘pelgrimsklooster ’genoemd. Al geruime tijd wonen hier geen kloosterlingen meer. Wel is er nog een kloosterkerk en kleine kapel. De spiritualiteit van het klooster wordt grotendeels door vrijwilligers levend gehouden. Het klooster ligt dichtbij de oude garnizoensstad Grave in Noord-Brabant. Vlakbij stroomt de rivier de Maas en ook een klein riviertje, genaamd de Raam. Kortom een rivierenlandschap met uiterwaarden waar het vee graast, de vogels vliegen en de stilte hoogtij viert.

Wat gaan we doen?
Tijdens deze dagen maak je kennis met de plek die enige tijd geleden het predikaat ‘de stilste plek van Nederland’ heeft gekregen. We wandelen op zaterdag en zondag (grotendeels in stilte) in de historische en weidse omgeving van het pelgrimsklooster. Je maakt dan kennis met de groene uiterwaarden en met de dorpjes Grave en Velp.

In het klooster neem je deel aan een aantal meditatiemomenten in de kapel. Op zondag bezoeken wij de eucharistieviering in de St.-Elisabethkerk in Grave.

Bijzonder is ook de rondleiding door het klooster en het bezoek van de bijbehorende enorme tuin En misschien wil je ook het in de binnentuin gelegen labyrint ervaren?

Bij wie zijn we te gast?
Wij verblijven op een bijzondere locatie, het Emmausklooster in Velp. Het Emmausklooster is het oudste kapucijnenklooster in Nederland (1645) en is vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus. Het wordt het stilste plekje van Nederland genoemd. Er heerst een serene sfeer. Er wonen al geruime tijd geen kloosterlingen meer. Nu probeert men hier een plek te realiseren voor mensen die tot rust willen komen in de drukke maatschappij. Het accent ligt op tijd voor Stilstaan, Bezinning en Ontwikkeling.

De maaltijden gebruiken wij samen met de andere gasten in de authentieke refter van het klooster. Er is ruimte voor ontmoeting. We overnachten in het gastenverblijf “Clarahuis”. Hier heb je de beschikking over een eenvoudige 1-persoonskamer met een wijds uitzicht over de omliggende uiterwaarden. Douches en toiletten zijn op de gang aanwezig.

Goed om te weten
Dit weekend start op zaterdagmorgen bij een bushalte in Grave. Gratis parkeren in de omgeving is mogelijk, via de reisbrief wordt je hierover geïnformeerd.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/verstilling-in-pelgrimsklooster-emmaus

organisatieDe Wandelmaat
locatieEmmausklooster, Basilius van Bruggelaan 4
plaatsVelp (Noord-Brabant)
postcode68
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl