Vandaag is dinsdag 28 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 18 juni    Evangelie van 2022-06-18
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelCatechistendag Abdij van Grimbergen
beschrijving

De Belgische Interdiocesane Commissie voor Catechese (ICC) organiseert opnieuw een dag waarop catechisten, over grenzen van werkingen en bisdommen heen, tot ontmoeting, gesprek, getuigenis en inspiratie kunnen komen. Als catechese ten dienste van de evangelisatie staat, betekent dat ook dat catechisten ook zelf in de eerste plaats getuigen zijn, in en met hun leven en zijn.

Op zaterdag 18 juni 2022 worden de deelnemers in de voormiddag vanaf 10 uur verwelkomd in de abdij van Grimbergen. Na een ontvangst met koffie en koeken en een welkomstwoord om 11 uur door mgr. Lode Aerts, bisschop van Brugge en referent voor catechese, volgt om 11.15 uur een inhoudelijke inleiding door Stijn Van den Bossche over het inspirerende werk van de Tsjechische theoloog en priester Tomas Halik, waarbij we Stijn ook van harte danken voor zijn jarenlange inzet voor de catechese. Na een slotwoord rond 12.15 uur door Bart Willemen gaan de catechisten op wandeltocht naar Vilvoorde via de mooie wandelroute Van basiliek tot basiliek, 8,5 km lang. Onderweg picknicken ze op een zelfgekozen plek. Ook een verplaatsing met de bus en een rondleiding in Vilvoorde is mogelijk.

De ontmoetingsdag wordt in de namiddag om 16 uur, wanneer ook de wandelaars Vilvoorde bereikt hebben, feestelijk vierend afgesloten met een gezamenlijke eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouw van de Goede Hoopbasiliek, waarin mgr. Lode Aerts zal voorgaan. De deelnemers kunnen daarna gemakkelijk met het openbaar vervoer terug naar de abdij van Grimbergen.

info

www.kerknet.be/organisatie/interdiocesane-commissie-voor-catechese

locatieAbdij van Grimbergen, Kerkplein 1
plaatsGrimbergen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl