Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 19 juni 2022    Evangelie van 2022-06-19
(Vaderdag (NL))
begintijd11:15 uur
eindtijd14:30 uur
 titelSacramentsprocessie Amsterdam
beschrijving

De sacramentsprocessie door het centrum van Amsterdam is een nieuwe traditie geworden. De processie trok in 2004 voor het eerst sinds 1578 onder grote belangstelling over de grachten. Het enthousiasme was de erop volgende jaren niet minderom.

De Onze Lieve Vrouwekerk (Keizersgracht 220) houdt op Sacramentsdag 19 juni 2022 opnieuw een processie. Na een plechtige eucharistieviering zullen Katholieke en Orthodoxe gelovigen samen met hun bisschoppen, met het Allerheiligste door de stad trekken.

Programma
11.15 uur - Plechtige Eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk
12.45 uur - Sacramentsprocessie over de grachtengordel
13.30 uur - Afsluitend plechtig lof in de Onze Lieve Vrouwekerk
14.00 uur - Gezellig samenzijn in de zaal naast de kerk

U bent van harte welkom.

info

www.olvkerk.nl

locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl