Vandaag is maandag 26 september  

categorie categorie Reis
reis
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

(043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 2 t/m zondag 9 oktober    Evangelie van 2022-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
 titel8-Daagse rondreis Mgr. Schraven
beschrijving

Huis voor de Pelgrim organiseert in oktober samen met de Mgr. Schravenstichting een rondreis in de voetsporen van bisschop Frans Schraven.

Hij was een Nederlandse missiebisschop die in China werd vermoord. Tijdens deze reis bezoeken we plekken die van belang zijn geweest in de eerste jaren van zijn leven: zijn geboortedorp in Noord-Limburg, maar ook de steden waar hij studeerde: Leuven en Parijs. De reis eindigt met het bijwonen van een musical over zijn leven.

Praktisch
We maken een pelgrimsreis met een luxe comfortclass touringcar. We bezoeken de plekken waar Mgr. Frans Schraven gedurende het eerste deel van zijn leven woonde en studeerde: diverse plaatsen in Limburg, Leuven en Parijs. Zo bezoeken we zijn geboortehuis in Lottum, het seminarie Rolduc in Kerkrade, het Verbiest Instituut in Leuven en het missiehuis van de lazaristen in Parijs. We sluiten de reis af met een bijzondere herdenking van de 85e sterfdag van bisschop Frans Schraven en zijn gezellen in de prachtige kapel van het missiehuis in Panningen, waar we deelnemen aan de eucharistieviering en een voorproefje of première van het muziekspel ‘Helse Liefde’ van de  regisseur Roel Verheggen mogen beleven.

info

www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/bisschop-schravenreis

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatieDiverse plaatsen in Limburg, Leuven, Parijs en Panningen
plaatsPanningen (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl