Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-22
(H. Johannes Paulus II)
begintijd14:00 uur
 titelEvenement rond het WJD-Kruis
beschrijving

Van 14 oktober tot 6 november 2022 maakt het Wereldjongerendagenkruis een tour door Nederland. Dit vier meter hoge kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden. Op 22 oktober komt het kruis naar het bisdom Breda.

Bergen op Zoom
Op zaterdag 22 oktober rond 10 uur ’s morgens komt het kruis uit Hilversum aan in de St. Gertrudiskerk, Grote markt 10 in Bergen op Zoom. Vanaf 9.30 ben je welkom. Tijdens deze ochtend is er een inhoudelijk programma met vorming, deelgroepjes en een mooie viering. Dan wordt het kruis ‘uitgezwaaid’ als het naar Breda vertrekt en sluiten we af met een gezellige lunch.

Breda
Rond 14.00 uur komt het WJD-kruis aan in de Parochie van de heilige Familie, aan de Ginnekenweg 331 in Breda. Na de ontvangst wordt het naar de kathedraal in het centrum van Breda gedragen door de jongeren.

Vanaf 18.00 uur start een youth evening in de Michaelkerk aan de Hooghout 67. Deze avond is in het Nederlands en Engels: we vieren samen de Eucharistie met het kruis in ons midden, er is een gezellig diner, uitwisseling met Monseigneur Liesen, de bisschop van Breda en sluiten we af met een avond van gebed en muziek.

In het hele land komen jongeren bij elkaar om samen op te trekken met dit bijzondere kruis. De pelgrimstocht van het kruis nodigt uit om de boodschap van vrede, verzoening en verlossing door te geven. Via Jongkatholiek, de jongerenorganisatie van de Nederlandse bisschoppenconferentie, worden jongeren opgeroepen om mee te doen. Ook kunnen jongeren zich aanmelden om de tournee te ondersteunen.

info

www.wjdkruis.nl

organisatieBisdom Breda
locatieSint Laurentiuskerk, Ginnekenweg 331
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl