Vandaag is maandag 26 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 26 september    Evangelie van 2022-09-26
begintijd09:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelSymposium over Huisliturgie
beschrijving

Het Centrum voor Pastorale Toerusting Zuidoost Brabant (CPT) nodigt u uit voor een symposium over huisliturgie. Veel mensen kennen een dagelijks ritueel om de dag te openen of de dag te besluiten; een moment van bezinning of gebed. Soms is het gaan slapen van kinderen zo’n ritueel of is er een moment rond de maaltijd om samen stil te staan bij wat de dag gebracht heeft. Tegelijk vermoeden we dat er ook behoefte leeft aan concrete suggesties om huisliturgie als bezinning en gebed thuis vorm te kunnen geven. In dit symposium komen enkele suggesties aan bod en staan we samen stil bij achtergronden, kansen en mogelijkheden van huisliturgie.

Het tijdschrift Vieren heeft in het laatste nummer van jaargang 2021 hier aandacht aan besteed. Deelnemers aan het symposium ontvangen een exemplaar daarvan.

Inleider is dr. Samuel Goyvaerts. Hij is docent liturgie en sacramenten aan de Tilburg School of Catholic Theology en heeft ook in zijn eigen gezin ervaring met huisliturgie.

Het CPT heeft als doelstelling toerusting van pastores en voor parochianen die actief betrokken zijn bij de parochie. Daarom is deze uitnodiging bestemd voor een breed publiek. Pastores, geestelijk verzorgers, maar ook leden van gebedsgroepen of mensen die persoonlijk door het thema geraakt worden zijn van harte welkom.

Programma
09.30 uur - inloop met koffie en thee
10.00 uur - opening en welkom door Frans Verhoeven, voorzitter CPT, lied en gebed
10.15 uur - toelichting bij de opzet van het symposium door René Hornikx, bestuurslid CPT
10.25 uur - inleiding door Samuel Goyvaerts, met praktijkvoorbeelden
11.10 uur - pauze: koffie / thee
11.30 uur - gesprek in kleine groep
12.10 uur - reflectie door Samuel Goyvaerts
12.40 uur - liturgisch moment en inhoudelijke afsluiting
13.00 uur - lunch en ontmoeting

Kosten
Dit symposium wordt u aangeboden door het CPT; er zijn voor u geen kosten aan
verbonden.

Plaats en datum
Sint Clemenskerk, Heuvel 17 te Gerwen. Dat is de lage moderne kerk in Gerwen -
daartegenover staat ook een gotische dorpskerk gewijd aan de H. Clemens maar die is in gebruik door de Broederschap H. Pius X.

Maandag 26 september 2022 9.30 -14.00 uur

Parkeren: op het plein de Heuvel en in de straten rondom de kerk

Openbaar vervoer: Gerwen is bereikbaar met Bravo (Hermes) lijn 322 maar de bushalte is aan de rand van het dorp; zeven minuten lopen via de Kerkakkers naar de Heuvel. Alternatief is de bus naar het busstation in Nuenen en dan overstappen op Hermes buurtbus 259. Deze stopt op de Heuvel in Gerwen.

Aanmelden
Graag aanmelden vóór dinsdag 20 september via de mail: cptzuidoostbrabant@gmail.com of telefonisch: 040 284 5855 Jos Deckers, secretaris CPT

info

Jos Deckers
(040) 284 58 55
cptzuidoostbrabant@gmail.com

locatieSint Clemenskerk, Heuvel 17
plaatsNuenen (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl