Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 25 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-25
begintijd20:00 uur
 titelDe visioenen van Juliana van Norwich
beschrijving

Dr. Gerda Valkenborgh geeft een inleiding over de mystica Juliana van Norwich (1342-1416). Deze bijzondere vrouw leefde in Engeland en leidde een bestaan als kluizenares. In haar cel ontving zij meerdere visioenen. Ze heeft deze visioenen tot in detail opgeschreven. Haar visioenen draaien allemaal om de liefde van God en wat het betekent om zondaar te zijn. Zonde is een gescheiden zijn van God. Maar, zegt Juliana, van God gescheiden zijn is per definitie onmogelijk, want niets kan bestaan los van God. Zonde is dus een vorm van schijn, aldus Juliana. Dat leidt volgens haar tot de conclusie dat alleen de liefde echt en waarachtig is.

Dr. Gerda Valkenborgh verzorgde een hernieuwde vertaling van het werk van Juliana van Norwich. Deze vertaling is uitgegeven is onder de titel ‘Als de liefde alles wordt’ bij uitgeverij Halewijn.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl