Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 29 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-29
begintijd08:00 uur
 titelWandel of fiets langs kerken Bommelerwaard
beschrijving

Al enkele jaren organiseert onze Franciscusparochie samen met de Raad van Kerken een pelgrimstocht langs de Sint-Martinuskerken in de Bommelerwaard. Vorig jaar ging de tocht langs de kerken van Rossum, Kerkdriel, Velddriel en Zaltbommel.

Op verzoek van vele wandelaars is er nu een pelgrimstocht samengesteld naar de West-Bommelerwaard: Gameren, Nieuwaal, Zuilichem en Brakel. Meerdere kerken op deze dijkroute hadden voor de reformatie Sint-Martinus als patroonheilige. Op zaterdag 29 oktober hebben de kerken op deze pelgrimsroute hun deuren wijd open gezet om pelgrims te ontvangen.

Op deze zaterdagmorgen is er om 8.00 uur een korte wegzending met zegen van pastor Bertus Bus in de Martinuskerk aan de Oliestraat te Zaltbommel. De pelgrimstocht langs de zes kerken en door de uiterwaarden is 15 km lang. Voor fietsers geen probleem als er ook 15 km moet worden teruggefietst. Voor wandelaars is 30 km wellicht te lang. Voor hen wordt autovervoer terug naar Zaltbommel geregeld. De pelgrimstocht staat in het teken van Vrede en Duurzaamheid.

De pelgrimstocht kan het gehele jaar gedaan worden. Alleen op 29 oktober zijn alle kerken geopend en is er om 8.00 uur een wegzending. Bij vertrek krijgt iedere pelgrim een fraaie  brochure met info over de diverse kerken, Sint-Martinus en de route. Voor degenen die de tocht volbrengen en alle stempels in de pelgrimspas vergaard hebben is er een mooi aandenken.

info

www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieMartinuskerk, Oliestraat 26
plaatsZaltbommel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl