Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 17 t/m vrijdag 21 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-17
 titelWereldjongerendagenkruis Bisdom Haarlem-Adam
beschrijving

Vanaf 14 ok­to­ber tot en met 6 no­vem­ber toert een Neder­lands wereld­jon­ge­ren­da­gen kruis als am­bas­sa­deur voor de wereld­jon­ge­ren­da­gen (WJD) in au­gus­tus 2023 in Lissabon door Neder­land. Het inter­na­tio­nale wereld­jon­ge­ren­da­gen­kruis reist vanaf 1983 de hele wereld over als am­bas­sa­deur van het grootste katho­lie­ke jon­ge­ren­eve­ne­ment rondom de paus. Het Neder­landse kruis is van 17 t/m 21 ok­to­ber in bisdom Haar­lem-Am­ster­dam.

Het wereld­jon­ge­ren­da­gen kruis gaat langs ver­schil­lende jon­ge­ren­groepen van het bisdom, waarbij er op een diverse manier aan­dacht wordt gegeven aan het kruis. Er wor­den missies met het kruis gedaan, wandel­tochten, aanbid­dings­avon­den of inhou­de­lijke avon­den over de WJD en de bete­ke­nis van het kruis. Vaak vergezeld met een ge­tui­ge­nis van een deel­ne­mer aan de WJD.

Pro­gram­ma
In bisdom Haar­lem-Am­ster­dam zullen we het kruis in ont­vangst nemen op de Afsluit­dijk van bisdom Gro­nin­gen-Leeu­war­den. Vanuit het noor­den zal het kruis een route afleggen met onder andere een wandel­tocht vanuit Heer­hu­go­waard-De Noord naar Heiloo, waar ver­vol­gens een nachte­lijke aanbid­ding bij het kruis zal zijn.

Via een stop in de ka­the­draal van Haar­lem zal het kruis ver­schil­lende groepen in Am­ster­dam bereiken. Aller­eerst maakt het kruis een vaar­tocht over het water met een inter­na­tio­nale groep stu­den­ten, waarna het wordt over­ge­no­men door de Portugese pa­ro­chie­ge­meen­schap. Ook in Am­ster­dam is er een nachte­lijke aanbid­ding gedragen door de katho­lie­ke stu­den­ten­hui­zen van het Opus Dei en de Obrecht­kerk.

Op vrij­dag­och­tend vertrekt het kruis naar Hoofd­dorp waar na een gebeds­mo­ment het kruis op missie wordt geno­men de stad in. Na de tour in Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam zal het kruis naar Bisdom Breda gaan.

info

info@jong ­bis­domhaarlem.nl
www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl