Vandaag is donderdag 9 februari  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 11 december 2022    Evangelie van 2022-12-11
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd10:15 uur
 titel45 Jaar Johannes Damascus Gemeenschap
beschrijving

In 1977 is door een aantal studenten van de Theologische Faculteit te Tilburg en de initiatiefnemer en docent Dr. Johan Meijer de Johannes van Damascus Gemeenschap opgezet. Onze gemeenschap heeft heel wat verhuizingen en teleurstellingen moeten verwerken. Maar, er zijn ook veel mooie dingen gebeurt.

Sinds 8 mei van dit jaar maken we deel uit van de PARCHIE VAN “De Heilige Volodymyr de Grote” IN Parijs. Een Oekraïens Grieks Katholieke kerk welke volledig in gemeenschap is met Rome.

We hebben het 60-jarig priesterfeest van Vader Johan Meijer gevierd en er zijn ook jonge leden bij gekomen, dus we zijn nog springlevend.

Uitnodiging
Om met ons het 34-jarig jubileum met onze gemeenschap op zondag 11 december 2022 om 10.15 uur in onze kapel in de Sint Cathrienkerk te ’s-Hertogenbosch aan de Kruisbroedershof te vieren

De viering zal worden opgeluisterd door het Angelskij Sobor Koor uit Gent onder leiding van Christine Van Laere, Na de viering is er een gezellig samenzijn.

Aanmelden
Voor de organisatie is het prettig om te weten hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aanmelden voor de viering kan per e-mail of per post vóór 30 november 2022.

Om de twee weken
De Johannes van Damascus Gemeenschap houdt ten minste twee Eucharistievieringen per maand: de Goddelijke Liturgie.
Gewoonlijk wordt de Goddelijke Liturgie van Johannes Chrysostomus gebruikt.
De vaste priester van onze gemeenschap is Paul Brenninkmeijer.

info

www.byzantijnsekapel.nl/uitnodiging-45-jaar-johannes-van-damascus-gemeenschap

locatieSint Catharinakerk, Kruisbroedershof 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl