Vandaag is dinsdag 5 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 25 november 2022    Evangelie van 2022-11-25
begintijd14:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelPius-lezing - Geert van Dartel
beschrijving

Geert van Dartel, de voorzitter van de landelijke Raad van Kerken, houdt op vrijdag 25 november om 14.00 uur bij de presentatie van de jaarlijkse Pius Almanak 2023 in de Paaskerk te Baarn een inleiding over de opvang van vluchtelingen door kerken en kloosters in Nederland. Die opvang staat centraal in de artikelen van de nieuwe Pius Almanak, het jaarlijkse adresboek voor katholiek Nederland. Alles wat relevant is in het leven en werken van katholieken en katholieke organisaties, dat is te vinden in de Pius Almanak, die alweer toe is aan de 135e editie. Daarmee is de Pius Almanak uniek in haar soort, ook omdat de jaarlijkse Kaski-cijfers over de meest actuele situatie van bisdommen en parochies daarin zijn opgenomen.

De presentatie van de nieuwe Pius Almanak begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Naast de toespraak van Geert van Dartel zal er ook een paneldiscussie zijn met vertegenwoordigers van kerken en kloosters over de opvang van vluchtelingen door kerken en kloosters. Daar zal Geert van Dartel ook aan deelnemen. Hij krijgt het eerste exemplaar overhandigd door Irene Vriens, de voorzitter van het bestuur achter de Pius Almanak. De paneldiscussie zal staan onder leiding van Leo Fijen, directeur van uitgeverij Adveniat en als zodanig verantwoordelijk voor de uitgave van deze Pius Almanak 2023.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentatie op 25 november. Vanaf 13.30 uur is de Paaskerk open en staat de koffie of thee klaar. Na afloop is er gelegenheid exemplaren van de Pius Almanak aan te schaffen of abonnee te worden van deze unieke uitgave. Na de paneldiscussie is er voor iedereen de tijd tot 17.00 uur om na te praten. Belangstellenden kunnen zich opgeven om bij deze presentatie aanwezig te zijn via:

forms.gle/HNwmP8b8MY6pp2jS6

Programma
13.30 uur - Inloop
14.00 uur - Presentatie Pius Almanak 2023, lezing en paneldiscussie
15.30 uur - Napraten
17.00 uur - Einde

info

info@adveniat.nl
www.adveniat.nl

locatiePaaskerk, Oude Utrechtseweg 4a
plaatsBaarn (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl