Vandaag is donderdag 29 februari  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 december 2022    Evangelie van 2022-12-18
(4e zondag vd Advent - Rorate)
begintijd15:00 uur
 titelKerstconcert Helmonds Vocaal Ensemble
beschrijving

Het mysterie van de geboorte van Christus heeft diverse componisten inspiratie gegeven tot het componeren van een ‘O magnum mysterium’. Het HVE zal verschillende van deze composities uitvoeren waaronder die van Tomás Luis de Victoria (1548 - 1611) en Francis Poulenc (1899 - 1963) in een serie van motets pour le temps de Noël.

​Dit geldt tevens voor een compositie als ‘Hodie’ waarvan het HVE er drie laat horen, waaronder een dubbelkorige van Giovanni Pierluigi di Palestrina (1525 - 1594).

info

www.helmondsvocaalensemble.com

locatieH. Servatiuskerk, Pastoor van Schijndelstraat 35
plaatsBoerdonk (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl